Puls 10.02.06


Eveneven Big Band
Eveneven Big Band
Schmell!
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Eveneven Big Band - Eveneven Big Band (Kelkoo)

Søk etter Eveneven Big Band: Eveneven Big Band på Amazon.com


Les også

KalenderEveneven Big Band: Eveneven Big Band

Bak det noe kryptiske bandnavnet Eveneven Big Band skjuler trombonisten, komponisten, arrangøren og bandlederen Even Skatrud Andersen seg. Han tilhører den nye generasjonen norske jazzmusikanter som dukker opp i en rekke settinger og som viser at kvaliteten på det de holder på med er meget høy. Her får vi møte Skatrud Andersen som sjef for første gang og det er ikke noen A4 blowing session vi blir invitert med på.

Tidligere har vi hørt Skatrud Andersen i New Orleans-inspirerte band som Funky Butt og Gumbo. I tillegg er han en ofte benytta sessionmusikant og spiller også i Børre Dalhaug Big Band.

Med "Eveneven Big Band" kaster altså Skatrud Andersen seg ut på 70.000 favners djup for første gang - dette er hans debut under eget navn - og la det være klart med en gang: Han flyter som bare det.

Her gjør han det aller meste sjøl: Han har komponert, arrangert, spiller alle trombonestemmene og er også en framtredende solist. På ett av spora, "Good Weather", gjør han absolutt alt på trombone bortsett fra å spille trommer.

Det betyr med andre ord at langt framskreden studioteknikk er benytta underveis her, men i mine ører låter dette likevel som et skikkelig organisk storband. "Storbandet" er i besittelse av et slikt trøkk og virilitet som et storband skal ha.

Skatrud Andersen har skrevet dette materialet fra han var 19 år og fram til han har blitt 27 - for alt jeg veit er det der han er nå. Han har henta inspirasjon fra en rekke kilder som moderne New Orleans-musikk, funky saker med et saftig rocketrøkk og mer tradisjonelle storbandlåter - også i balladetapning.

Med seg her har han Børge-Are Halvorsen og Fredrik Øie Jensen på en masse saksofoner, Frank Brodahl og Marius Haltli på trompeter, Frode Berg på basser, Børre Dalhaug på trommer og Anders Aarum på både akustisk og elektrisk piano. Både som ensemblemusikanter og som solister er dette noe av det beste Haralds menn kan oppdrive og at de synes dette er morsomt, er ikke vanskelig å høre.

Med "Eveneven Big Band" har Even Skatrud Andersen så absolutt bestått svenneprøva. Dette er tøff, moderne storbandmusikk anno 2006 der tradisjonen både blir tatt vare på og videreført.


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.