Puls 16.12.05


( )


Knaus Trio
As You Are
Ponca Jazz
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Knaus Trio - As You Are (Kelkoo)

Søk etter Knaus Trio: As You Are på Amazon.com


Les også

KalenderKnaus Trio: As You Are

De som påstår at det går tregt for seg på Hedmarken, får seg nok et skudd for baugen med denne utgivelsen til Knaus Trio. Det er nemlig under et halvt år siden forrige utgivelse - "Whisper Not" - fra samme band. Vi iler likevel til med å melde at dette faktisk i all hovedsak er låter tidligere gitt ut på andre CD-er, men siden de i alle fall har gått meg hus forbi så er dette nesten å regne som en ny CD.

Pianisten Torbjørn Knaus har sammen med trommeslageren Stein Erik Evenstad og bassisten Eilert Kolberg igjen fortalt oss om sitt kjærlighetsforhold til det tidløse jazzuttrykket som har sitt utspring i bebopen og som bl.a. har materialisert seg i en rekke standardlåter.

Hvor vi enn snur og vender oss i kongeriket så finner vi etterhvert spennende jazzmiljøer og ikke minst en rekke meget dyktige musikanter. Noen har valgt å åpne opp nye dører, mens andre har funnet sitt "hjem" i mer tidløse jazzspråk.

Etter å ha stifta bekjentskap med Hamars store jazzsønner i sommer på "Whisper Not", så kommer ikke dette julebudskapet fra denne kanten overraskende. Vi får tolkninger av kjente saker som "Misty", "'Round About Midnight", "Tenderly" og "Someone To Watch Over Me" samt mer ukjent stoff fra folk som Jim Snidero og tittellåta fra Nils Lindberg pluss et par låter av sjefen sjøl, Torbjørn Knaus.

Her får vi ei god blanding av solo-, duo- og triotolkninger og uansett er dette musikk spilt med kjærlighet, ro og inderlighet. Virtuositeten og originaliteten overlater de tre til andre mer navngjetne musikanter. "As You Are" er et fint bevis på hva som rører seg rundt om i kongeriket og disse Hamarkameratene har definitivt evnen til å hygge både seg sjøl og andre.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind