Puls 13.10.05


NICKE ANDERSSON: Tilbake. (Foto: Odd Inge Rand)
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderHellacopters har tatt av igjen

De har en fartstid på 10 år, og har aldri sett seg tilbake. Etter "By The Grace Of God" tok de sin første pust i bakken, men med "Rock'n Roll Is Dead" er de tilbake i superform.

"Vi har aldri tatt oss en pause noen gang, det har gått fra album til turné, og tilbake i studio igjen med det samme vi var kommet hjem", sier en sympatisk Nicke Andersson til Puls.

Hele Hellacopters-gjengen bor i Stockholmsområdet, og selv om Hellacopters som band ikke gjorde noen verdens ting i ett helt år omgikk de hverandre likevel. "Vi har jo alltid vært kompiser, så selv om man har pause er man jo sammen med vennene sine. Stockholm er jo ikke så stort heller", sier Nicke om sabbatsåret.

Men musikalsk sett har ikke Nicke Andersson tatt det med ro. I "friåret" var han på veien med noen av sine største inspirasjonskilder - nemlig de gjenlevende medlemmene i MC5. "Det var en stor, stor ære å turnere med de tre gjenlevende legendene fra MC5", sier Nicke med stolthet.

Flere anmeldelser av The Hellacopters' siste album går i retning av at svenskene har blitt mer refrengpreget og fengende. Nicke er ikke helt enig. "Jeg er ikke helt enig i det, men jeg vil jo tro at jeg hele tiden utvikler meg som låtskriver. Man modnes, og man får helt tiden nye impulser. Men The Hellacopters rocker like mye nå som før", sier han om den saken.

The Hellacopters har gitt ut 6 studioalbum. De startet strålende med Supershitty To The Max og har bare blitt bedre og bedre. De har hele tiden vært et forrykende liveband, og etter 10 år og 6 album er det lov å spørre om de har tenkt på å gi ut noe livealbum. "Alle livealbum jeg liker, og som har blitt stående som klassikere har alle kommet ut på 70-tallet. Men jeg utelukker ikke at vi kommer til å gjøre det, og at vi gjør en dobbelutgivelse med CD og DVD i samme slengen" avslutter Nicke Andersson fra Sveriges største rock'n roll band The Hellacopters.


The Hellacopters (Foto: Odd Inge Rand)


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind