Puls 03.10.05


( )


Vangelis Katsoulis
An Unbearably Short Glance
Libra Music
Distr.: MusikkLosen

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Vangelis Katsoulis - An Unbearably Short Glance (Kelkoo)

Søk etter Vangelis Katsoulis: An Unbearably Short Glance på Amazon.com


Les også

KalenderVangelis Katsoulis: An Unbearably Short Glance

De mest oppmerksomme fikk seg en veldig hyggelig musikalsk overraskelse for tre år siden med grekeren Vangelis Katsoulis' nydelige reise "Silent Voyage". Ombord den gangen, og nå, var både Arild Andersen og Bendik Hofseth og de to representerer rødt, hvitt og blått på et framifrå vis. De som er ute etter vakker musikk som kan varme når høststormene setter inn, trenger ikke leite lenger.

Komponisten og tangentbehandleren Vangelis Katsoulis, født i 1949, har siden midten av 70-tallet vært en sentral skikkelse i gresk musikkliv. Han er i besittelse av en solid musikkutdannelse fra både Hellas og Tyskland og begynte sitt profesjonelle virke med utgangspunkt i avantgardismen. Etterhvert blei det meir og meir minimalisme før improvisasjon og jazz blei en enda viktigere ingrediens.

Katsoulis har skrevet mye musikk for både film, teater, radio og TV og vunnet en rekke priser og det er lett å høre at han er en mester å lage eller beskrive stemninger med de musikalske utgangspunktene sine. Han henter hemningsløst fra alle mulige slags kilder som jazz, rock og gresk folkemusikk og skaper et musikalsk bilde som vanskelig kan sammenliknes med noe som helst annet.

Kjernetroppene, som sist, består i tillegg til Arild Andersen på bass og Bendik Hofseth på tenorsaksofon av grekeren Takis Farazis og Katsoulis sjøl på tangenter, italieneren Paolo Fresu på trompet og flügelhorn og den tidligere Pat Metheny-trommeslageren Paul Wertico. I tillegg dukker det bl.a. opp en rapper, flere greske vokalister, en gitarist, en fløytist og en fiolinist - alt dette gir musikken forskjellig slags krydder til de mange stemningene.

Katsoulis ser på denne musikken som en slags fortsettelse av den som blei skapt på "Silent Voyage" - alt nytt kommer fra noe som eksisterer er filosofien hans. Katsoulis er åpenbart en musikant som kan å sette alt inn i en sammenheng og knytte bånd mellom sjangre, kulturer og over landegrenser.

Dette er altså ei usedvanlig vakker, original og personlig reise og bidragene til Arild Andersen og Bendik Hofseth er på et så høyt nivå som vi er blitt vant til fra de kantene.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.