Puls 22.09.05


SAINT THOMAS: Finfin konsert for et fåtallig publikum (Alle foto: Kari Anne Bakken)


Saint Thomas

Tips noen om denne saken


Les også

Diverse Artister: St. Thomas (20.10.08)

Saint Thomas er død (11.09.07)

Saint Thomas: Children Of The New Brigade (25.08.05)

Saint Thomas er her igjen (22.08.05)

Lunt og lugnt med St. Thomas (06.02.04)

St. Thomas på Rockefeller i kveld (04.02.04)

St. Thomas: Let´s Grow Together (11.01.04)

St Thomas: Hey Harmony (21.03.03)

HGH: Seb's Hotel (26.02.03)

St. Thomas: A Long Long Time EP (04.02.03)

St. Thomas til sjenerende leven (31.08.01)

St.Thomas: I`m Coming Home (22.08.01)

St Thomas: The Cornerman EP (06.06.01)

Norsk musikk for eksport! (03.05.01)

St. Thomas til Roskilde (05.04.01)

St. Thomas: Mysterious Walks (11.10.00)KalenderSaint Thomas rocka for de få

(Kristiansand/PULS): Det var knapt 50 mennesker inne på Østsia onsdag kveld når Saint Thomas tok turen innom Kristiansand under sin norgesturnè. Synd, for trioen leverte en svært så respektabel forestilling.

Sist Thomas spilte på samme sted, var det for 200 publikummere (2004). Nå har han nettopp sluppet sitt kanskje beste album i hele karrieren, men det må ha gått studenter og sørlendinger hus forbi. Det var mildt sagt glissent i det fine konsertlokale på Høgskolen i Agder.

Etter en koselig supportjobb fra et par av gutta i bandet Seven Doors Hotel, ble det etterhvert klart for Saint Thomas. Med seg på scenen hadde han Petter Pogo (Jokke & Valentinerne) på bass og Alexander Lindbäck fra Seven Doors Hotel på trommer. Saint Thomas holdt seg til vokal og elektrisk gitar. Jeg hadde ikke på forhånd trodd at en konsert med Saint Thomas skulle forgå uten et eneste innslag av akustisk gitar, men slik var det denne kvelden.

Det har som vanlig ikke gått helt knirkefritt på denne turnèen. Thomas har stått åpent fram med sine alkoholproblemer, og fyren er ekstremt varierende i humøret. Han var tydelig skuffa over frammøtet denne kvelden, og kommunikasjonen med publikum var det Pogo og Lindbäck som måtte ta seg av. Istedetfor å lempe ut frustrasjon mot publikum, valgte Thomas å bruke gitaren til å få ut litt aggresjon. Det var til tider litt garasjerock-tendenser på scenen denne kvelden, med et herlig driv i låtene. Kombinert med den førsteklasses koringa til Petter Pogo og Alexander Lindbäck, låt Saint Thomas knallbra denne kvelden.

Saint Thomas har etterhvert opparbeida seg en lang rekke godlåter, og fikk plass til mange i løpet av den drøye timen de stod på scenen.


( )

"Cornerman", "The Cool Song", "Of Course You Were There", "Heros Making Dinner" og så videre. Det var en fin setliste vi fikk servert, selv om hans siste singel "Morning Dancer" muligens var savnet av noen.

Når konserten var over, og de få frammøtte roper på mere, tok Thomas mot til seg å snakket litt med publikum. Han beklaget at han ikke hadde sagt noe under konserten, og skyldte på at det ble mye alkohol når man er ute på veien. Så avsluttet han alene på scenen med låta "Strangers Out Of Blue". Finfint!

Det er tydelig at Saint Thomas sliter litt mentalt, og han er smertelig klar over det selv også. Derfor vet man aldri hva man får når man drar på konsert med han. Onsdag kveld fikk vi garasjerock-Thomas, og det var vi mer enn fornøyd med.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.