Puls 19.09.05


( )


Sandvika Storband
Live At Bærum Kulturhus
Trumpet Jungle
Distr.:Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Sandvika Storband - Live At Bærum Kulturhus (Kelkoo)

Søk etter Sandvika Storband: Live At Bærum Kulturhus på Amazon.com


Les også

KalenderSandvika Storband: Live At Bærum Kulturhus

Sandvika Storband så dagens lys i 1970 og markerer med sin tiende plateutgivelse at de fortsatt er det ledende storbandet her til lands. Denne liveinnspillinga med originalmusikk skrevet av et av bandets tidligere medlemmer, forteller oss hvilket viktig forum Sandvika Storband har vært og fortsatt er for alt som har med storband å gjøre.

Sandvika Storband har sjølsagt vært viktig for miljøet i og rundt bandet i Bærum og storbandfestivalen der, men også for storbandinteressen landet rundt har dette miljøet vært av uvurderlig betydning. Som mer eller mindre fra starten for 35 år siden har bandet bestått av ei fin blanding av profesjonelle musikanter, musikkstudenter og svært begavede amatører som hver mandag møtes for å gi seg sjøl nye utfordringer og for å gjøre noe av det artigste de vet - nemlig å spille heftig storbandmusikk.

For at en slik organisme som Sandvika Storband, det passer liksom ikke med noen forkortelse her, skal fungere og blomstre, så er man avhengig av mange idealister. I mange år har Birger Carlsen, nå direktør for Festspillene i Nord Norge, vært mannen som har piska både bandet og storbandfestivalen framover. Her har han nøyd seg med å skrive teksten i omslagsheftet og når han beskriver Sandvika Storband som et veksthus for norsk jazz, så er det bare å si seg fullstendig enig.

Denne gangen er det bandets tidligere gitarist Frode Kjekstad, som vi også har støtt på som soloartist og sammen med Real Thing-organist Palle Wagnberg, som er ansvarlig for all musikk og alle arrangement. Det tar ikke lang tid å skjønne at også i dette formatet har Kjekstad svært mye å fare med.

De 10 låtene har en basis i en hardtswingende og rytmisk jazz og souljazz-tradisjon og Kjekstad er både en komponist og gitarist med sterk melodisk sans. Sjøl er han nemlig også på besøk som gjestesolist i sitt gamle band og han er definitivt en solist som fortjener mer anerkjennelse enn han har fått hittil.

Bandet låter som kollektiv minst like godt som det alltid har gjort sjøl om mange navn er nye - slik skal det være i et band som har eksistert i 35 år. Dagens leder og mangeårig medlem på trompet, Frank Brodahl, vet tydeligvis hva som skal til for å føre bandet videre og med solister som trompeter Marius Haltli og den nye gitaristen Marius Graff, så er framtida i de beste hender.

Sandvika Storband er altså en meget livskraftig 35-åring og viser med sin tiende utgivelse at de kommer til å være en viktig inspirasjonskilde for storbandelskere også i mange år framover.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind