Puls 08.09.05


( )


Hans Mathisen
Quiet Songs
Curling Legs
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Hans Mathisen - Quiet Songs (Kelkoo)

Søk etter Hans Mathisen: Quiet Songs på Amazon.com


Les også

KalenderHans Mathisen: Quiet Songs

En av de mest musikalske familiene her i landet må være etterkommerne etter gamle Mathisen i Sandefjord. Bassist Per Mathisen har vi hørt mye om det siste tiåret bl.a. sammen med Olga Konkova og den USA-bosatte saksofonisten Ole Mathisen kommer stadig med livstegn fra den andre sida av dammen. Gitarist Hans Mathisen derimot har det vært altfor stille rundt, men med "Quiet Songs" melder han seg voldsomt på.

Etter at Hans Mathisen gjorde seg ferdig på jazzlinja ved konservatoriet i Trondheim, har han vært musikalsk aktiv det siste tiåret med hjembyen Sandefjord som base. Fra tid til annen har han dukka opp på enkelte CD-innspillinger med bl.a. Hallvard Kausland, Kåre Conradi og bandet Quaternion sammen med studiekameratene Arve Henriksen og Jarle Vespestad. Åkke som har han holdt en altfor lav profil i forhold til sitt utvilsomme talent og bekreftelsene på det står formelig i kø på "Quiet Songs".

Musikken her, 10 låter som alle er skrevet av Hans Mathisen, er spilt inn fra 2002 til 2004. De forteller oss at han er i besittelse av ei melodisk åre som henter inspirasjon fra giganter som Pat Metheny og Wes Montgomery, men Mathisen har så mye personlighet i det han foretar seg at det langt i fra er snakk om noen kopist.

Spennet i det vi blir servert er stort. Vi får alt fra de vakreste, sarteste ballader, som vel tittelen mer enn antyder, men vi får også heftige stå-på låter som viser at Mathisen behersker det meste. Det som hele tida skinner gjennom er den melodiske styrken både i låtene og i spillet til Hans Mathisen. Dessuten er han utstyrt med en usedvanlig varm og vakker tone i gitaren sin. Vi kan vel trygt si at det ikke er noen dårlig kombinasjon akkurat det der.

Med seg her har Mathisen musikanter som passer han og musikken som hånd i hanske. Noen har han pleid selskap med helt siden jazzlinje-dagene, andre er svært nær familie, mens en er henta fra fotballøya i vest. Johannes Eick på bass, Gary Husband og Per Oddvar Johansen på trommer, Olga Konkova på piano og brødrene Ole og Per Mathisen på henholdsvis saksofon og bass, gjør alle sitt til at "Quiet Songs" har blitt en flott og vakker introduksjon til Hans Mathisens musikalske verden.

Sandefjord er sikkert en flott og vakker by, men det er da likevel ikke grunn god nok til ikke å ta seg en avstikker fra tid til annen? Hans Mathisen er enkelt og greit utstyrt med et altfor stort talent til at ikke mange skal og bør få høre han og musikken hans.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.