Puls 05.09.05


( )


Hilde Louise Asbjørnsen
Birdie Blues
UpNorth Discs
Distr.:Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Hilde Louise Asbjørnsen - Birdie Blues (Kelkoo)

Søk etter Hilde Louise Asbjørnsen: Birdie Blues på Amazon.com


Les også

KalenderHilde Louise Asbjørnsen: Birdie Blues

Vokalisten, revyartisten, komponisten og tekstforfatteren Hilde Louise Asbjørnsen har enda ikke rukket å fylle 30 år. Det er forsåvidt ikke så rart: Hun har vært så vanvittig travelt opptatt med en rekke andre ting at det sikkert ikke har vært prioritert. Det hun har rukket derimot, tausa frå Sykkylven på Sunnmøre, er ikke mindre enn imponerende og med sin andre solo-CD på to år etablerer hun seg elegant i tetsjiktet blant norske vokalister - og der er det trangt i toppen!

For meg kom debuten hennes i fjor, "Eleven Nights And Two Early Mornings", som en voldsom positiv overraskelse. Jeg hadde forsåvidt hørt ved enkelte anledninger at frøken Asbjørnsen kunne synge, men plutselig framsto hun som en bortimot komplett artist med eget materiale og med en original personlighet som jazzsanger. Revyartisten hadde vi møtt tidligere og at hun hadde mye på lager var sånn sett ikke veldig overraskende.

Med "Birdie Blues" har Hilde Louise Asbjørnsen tatt nok et steg i retning seg sjøl. Hun skriver tekster som er som små noveller - hun er enkelt og greit en historieforteller av rang. Melodiene - for ordens skyld så har hun skrevet absolutt alt sjøl - er også av det slaget som smyger seg inn under huden og blir der værende. Jovisst er det veldig mye jazz i låtene og ikke minst framføringene til Asbjørnsen, men her er det også impulser fra pop, soul og rhythm and blues og pianist, musikalsk leder og arrangør Anders Aarum har hele tida greid å lage den riktige innpakninga.

Revyartisten, de som ikke har fått med seg den hysterisk morsomme duoen Asbjørnsen & Joh. har mye godt i vente, Hilde Louise Asbjørnsen er heller ikke så veldig langt borte. Noen av låtene har et klart kabaretaktig preg, men det er bare med på å understreke Asbjørnsens spesielle kunstneriske personlighet.

Med seg til å fortelle alle disse spesielle historiene - inkludert ei bonuslåt som jeg heller ikke denne gangen skjønner hvorfor er "gjemt" bort - har hun et usedvanlig sympatisk lag med noen av våre beste unge menn. Hærfører Aarum, på både akustisk og elektrisk piano, leder trommeslager Klaus Robert Blomvik, trombonist Jørgen Gjerde, saksofonist Børge-Are Halvorsen, trompeter Kåre Nymark jr., gitarist Georg Wadenius, bassist Roger Williamsen og Per Zanussi, for anledninga på sag!, på et ypperlig vis og det er også godt med solistplass for instrumentalistene underveis.

Karin Krog har bidratt på produsentsida og har helt sikkert vært med på å få fram enda mer av den originale og personlige sida til Hilde Louise Asbjørnsen. "Birdie Blues" har blitt et flott, personlig og helstøpt visittkort og om ikke lenge skal vi heller ikke se bort fra at Asbjørnsen rekker å fylle 30 heller. Vi har garantert mye å glede oss til i tiråra som kommer.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind