Puls 01.09.05


( )


Bendik Hofseth
Itaka
Grappa
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Bendik Hofseth - Itaka (Kelkoo)

Søk etter Bendik Hofseth: Itaka på Amazon.com


Les også

KalenderBendik Hofseth: Itaka

Bendik Hofseth springer ikke ned dørstokkene i platestudioene akkurat. Hans forrige CD, "Smilets Historie", så dagens lys i 1999. Mange har garantert savna hans originale stemme både som vokalist og saksofonist og med "Itaka" forteller han oss klart og tydelig at den kreative og originale åra langt i fra har tørka ut.

Bendik Hofseth blei spådd ei stor karriere med hele verden som scene etter at han overtok saksofonplassen til Michael Brecker i den amerikanske supergruppa Steps Ahead på slutten av 80-tallet. To CD-er, utallige spillejobber verden rundt og fem år i New York seinere, satte Lørenskogs store musikksønn kursen tilbake til gamlelandet og ei spennende karriere på egen hånd.

Seks CD-er under eget navn med usedvanlig personlig musikk var viktige stolper i det moderne norske musikklivet, men i 1999 sa altså Bendik Hofseth et foreløpig stopp. Nå er han endelig tilbake og det personlige preget er fortsatt på plass.

Bendik Hofseth har alltid vært en strålende historieforteller både med sine saksofoner og gjennom sine tekster og sin stemme. Det fortsetter han med på "Itaka". Med utgangspunkt i Homers fantastiske bok "Odysseen", som i stor grad dreier seg om å vende hjem og hvilke utfordringer det byr på, har Hofseth laget 11 fabler om hvordan han opplevde å komme tilbake til Norge fra USA for vel 10 år siden.

Sammen med et knippe glitrende musikanter fra en rekke sjangre, noe som er nok et kjennetegn for Hofseths musikk- og livsanskuelse, har han med "Itaka" tatt oss med på en ekskursjon som kun han kunne ha lagt til rette for.

Jan Bang på samples og lyder, Øystein Birkeland på cello, Hallgrim Brattberg på gitar, Mats Eilertsen på bass, Håvard Gimse på flygel, Ray Phiri på vokal, Nana Vasconcelos og Paolo Vinaccia på perkusjon og Jacob Young på gitar, er stjernelaget som sørger for at disse smakfulle rettene blir anretta på ypperste vis med ingredienser fra nær sagt hvor som helst: Pop, jazz, klassisk og verdensmusikk blant annet.

På sett og vis er dette enkel musikk, men samtidig er den også inderlig og komplisert på sitt vis. Akkurat så sammensatt som livet sjøl - og som Bendik Hofseth - og tidvis også akkurat så vakker som livet sjøl.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.