Puls 27.07.05


BONO: Skal ikke ut på svartebørs! ( )
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderTa haiene!

Det er nesten så du ikke tror hva du hører: Regjeringa vil ikke forby svartebørshandel - fordi det blir så vanskelig for politiet å følge opp sakene... Hva med å avkriminalisere sykkeltjueri?

Vi har sagt det før, og gjentar: Av all sjuskete virksomhet, er organisert svartebørshandel den meste gemene.

Mot Fremskrittspartiets stemmer vedtok Stortinget i fjor å be regjeringa utrede tiltak mot svartebørshandel. Regjeringa har nå bestemt seg, og kommet opp med dette gullegget:

De vil ikke forby organisert svartebørs, men i stedet bruke konkurranseloven: Får Valgerd Svarstad Haugland det som hun vil, skal de som annonserer for svartebørsbilletter pålegges å opplyse hva billettene opprinnelig koster. Dette for at publikum skal vite at de betaler overpris, sier statssekretær i Kulturdepartementet, Berit Øksnes Gjerløw (KrF) til NRK radio.

Hvor dum går det an å tro "publikum" er? Tror virkelig Gjerløw at folk som kjøper svartebørsbilletter ikke er klar over at de kjøper til dobbel- og tredobbel pris?

Om regjeringsspørsmålet mener PULS intet. Men vi er veldig glad for at SV lover at dette blir siste sommer da man legalt kan annonsere for svartebørsbilletter - om de får makt.

Svartebørs er noe svineri. Virksomheten skaper ikke én ny billett. Svartebørs er rein snylting på folk som er interessert i musikk og idrett. Derfor går kulturlivet inn for forbud. Derfor går idretten inn for forbud. Derfor går festivalarrangørene inn for forbud.

Mens Valgerd altså vil gjøre publikum oppmerksom på at de betaler overpris...


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind