Puls 21.07.05


GRAVMAR & THE GRAVEDIGGERS: Torbjørn Årsland og hans band er et av flere lokale innslag på årets Hoggstockfestival. (Foto: www.hoggstock.com)
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderHoggstockfestivalen: Bryne er mer enn bønder og et annenrangs fotballag

En kompisgjeng fra Bryne var drittlei det dårlige konserttilbudet på Bryne om sommeren. Derfor tok de like godt saken i egne hender.

- Vi har lært at det ikke skjer noe hvis du ikke gjør det selv. Dessuten spiller noen av oss i band, og dette var den enkleste måten å få spillejobb på, forteller Omund Norheim, bookingansvarlig for Hoggstockfestivalen.

Hoggstock startet altså som en motreaksjon til det elendige utelivstilbudet for folk på Bryne som setter pris på god rock og fet livemusikk. Bandene Gravmar & The Gravediggers, Svendsen og Totkopf var over gjennomsnittet spillekåte og bestemte seg for å ta ansvar og rette opp den uholdbare situasjonen. Resultatet ble Hoggstockfestivalen.

Årets festival er den fjerde i rekken, og i år er slagordet "Rock Mot Gladmat". Dette fordi arrangørene har nådd en metthetsgrense når det gjelder festivaler med kun det formål å tjene penger.

- Slagordet vårt har ikke noe å gjøre med at vi ikke liker mat, men vi møter en del konkurranse fra ymse sjøslag forkledd som matfestivaler. Dette er pengesluk som vi erklærer krig mot, derfor navnet "Rock Mot Gladmat", nærmest ler Omund.

Hoggstockfestivalen har klart å stable et solid festivalalternativ på beina med en sunn blanding av lokale band og lovende artister fra andre steder.
De fleste bandene er fremdeles lokale, men i år kommer både eksotiske Mikabomb (japanske jenter bosatt i London som drar rockeklisjeene langt og på overbevisende vis) og rockehåpet Ungdomskulen (som utvilsomt er et av de råeste norske rockebandene du kan se på en festivalscene i sommer) på besøk.

- De lokale bandene favner over flere ulike sjangere, fra gravpunk til skikkelig rock til skitten countryrock. Disse kommer til å gi jernet og sørge for en skikkelig fest, loves det.

Festivalen drives på idealistisk grunnlag, og et eventuelt overskudd vil gå til å stable en ny festival på beina til neste år.

- Vi mottar ingen økonomisk støtte foreløpig, men det skyldes nok først og fremst latskap fra vår side. Den kortsiktige målsetningen er å få hjulene til å gå rundt slik at det blir festival hvert år.

- Men det langsiktige målet er å få Dead Moon til Bryne, opplyser Norheim, som oppfordrer folk til å møte opp, slik at det blir festival til neste år også.

Det er en oppfordring Puls støtter. Det er særdeles viktig med slike tilbud i distriktene. Festivalen braker løs i morgen, fredag 22. juli, og avsluttes dagen etterpå. For mer info, se festivalens hjemmesider.


Trond Anders Fossum

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.