Puls 12.07.05


POSTGIROBYGGET: På billigsalg. ( )
Tips noen om denne saken


Les også

KalenderPosten skal fram

Storm i et vannglass. Postgirobygget og Coca Cola.

For å få tak i Postgirobyggets siste singel, skal du ikke bevege deg til din lokale platesjappe. Du skal gå på Narvesen. Der får du den for 25 spenn - om du bare kjøper ei flaske Bon Aqua i tillegg.

Publikum flest vil nok oppleve dette som et finfint tilbud. Man bare må ha brus når gradestokken beveger seg over 30 pluss, og det kan vel ikke være noe feil å få litt koserock med på kjøpet?

Stuntet vekker debatt, men er knapt kontroversielt - om man bare tenker seg litt om. For dette er sannelig intet nytt under solen.

Er det noen prinsipiell forskjell på at Coca Cola sponser Postgirobygget, og at Volkswagen betaler hele turnéen for Rolling Stones eller Pink Floyd? Selvfølgelig ikke.

Så kan man kanskje si at vi har mer enn nok av støyende og forstyrrende reklame forbundet med musikk allerede. Play StationQuart, ikke sant?

Men da er vi over i nærmest før-kapitalistiske tider. Hvor lenge er det siden landets jazz- og rockfestivaler mista dyden til skrålende og mer eller mindre dritings representanter for hovedsponsoren? Feriegjester som tror Clorofom er et reingjøringsmiddel?

Ved å samarbeide med Coca Cola rydder Postgirobygget med andre ord ikke ny vei. De kjører E6.

So what's the big deal?


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind