Puls 09.06.05


( )


Youth Pictures Of Florence Henderson
Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City
Dead Letter/How Is Annie
Distr.: Medieop.

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Youth Pictures Of Florence Henderson - Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City (Kelkoo)

Søk etter Youth Pictures Of Florence Henderson: Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City på Amazon.com


Les også

KalenderYouth Pictures Of Florence Henderson: Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City

Plutselig var de der, Youth Pictures Of Florence Henderson. Vi snakker om et av årets aller vakreste musikkeventyr her til lands. Postrock og popmagi i en blanding slik svært, svært få gjør det.

"Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City" har surret og gått konstant i to uker i cd-spiller'n min nå. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har forsøkt å begynne på denne anmeldelsen, men hver gang så har ikke ordene strukket til. Skiva treffer over alt. Hode, hjerte, armer og bein. Lunger, tunge og øyne. Den fyller deg med masse følelser, samtidig som den slår luften ut av deg.

Vi går tilbake til start, før pusten ble borte. Youth Pictures Of Florence Henderson er historien om de fire journalistikkstudentene i Bodø som klarte å skape noe helt eget, noe sjeldent bra. På "Unnoticeable In A Tiny Town, Invisible In The City" gir de oss postrock som kun et par av de virkelig store navnene innenfor sjangeren kan matche.Tenk Mogwai, tenk Godspeed! You Black Emperor. Og tenk så på at dette er debuten til et band i Bodø, men med røtter i Holmestrand, Bjugn, Halden og Trondheim.

Det lukter ikke akkurat som en av årets sensasjoner innen norsk musikk? Men det er det altså like fullt.

Youth Pictures Of Florence Henderson kjører seg ikke fast i postrock-sporet. I stedet blander de inn både popmagi slik vi kjenner det fra Appleseed Cast og Kent"Isola", men også masse desperasjon. Hør bare på "I've Got A Picture Of You Boss". Det er en låt med et fantastisk postrockdriv, samtidig som desperasjonen og smerten som ligger i bakgrunnen hele veien gjør dette til noe unikt, til noe stort. Til noe fullstendig unorsk.

En runde med denne skiva gjør fryktelig godt, men det krever at du lytter. At du tar deg tid. At du tar deg tid til å kjenne hvor mye som ligger i uttrykket til dette bandet. At du lukker øynene og nyter.

Jeg forsto ikke hva som fylte rommet mitt første gang jeg satte på denne skiva. Jeg tror fortsatt ikke jeg helt forstår det. Youth Pictures Of Florence Henderson skildrer mannen og kjærligheten helt uten klisjeer, slik kun de store innen kunsten klarer det. De skilder livet slik det er, både vakkert og vemdodig, trist og godt. Youth Pictures Of Florence Henderson har levert et av de vakreste og mest stemningsfulle dokumentene jeg har kommet over på lang, lang tid.

Dette er soundtracket for svale sommerdager. Dette er postrock svært få kommer til å matche. Dette er årets norske nykommer.


( )


Trond Anders Fossum

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.