Puls 02.06.05


( )


Urban Visions
Urban Songs
Park Grammofon
Distr.:Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Urban Visions - Urban Songs (Kelkoo)

Søk etter Urban Visions: Urban Songs på Amazon.com


Les også

KalenderUrban Visions: Urban Songs

Bak bandnavnet Urban Visions skjuler det seg en kvartett som forteller oss at det finnes en underskog i hovedstadens jazzliv som også byr på kvalitetsmusikk. Bandets debut-CD byr på originalmusikk i en rekke grenseland, men sier vi groovete akustisk musikk med røtter i fusionland så er vi ikke så langt unna.

Du skal ha fulgt svært godt med i timen for å kunne vite mye om trommeslager Børre Arveng, vokalist Sølvi Hansen, bassist Asbjørn P. Olsen og pianist, komponist og bandleder Bjørn Bolstad Skjelbred. Med kvartetten Urban Visions framstår de som et homogent kollektiv som har funnet sitt musikalske landskap som de trives svært godt i.

For min del er Sølvi Hansen den eneste jeg har hørt om tidligere. For fem år siden debuterte hun under eget navn med "Met Sir Jones". Den gang stod det i all hovedsak standardlåter på programmet sammen med etablerte musikanter. Her viser hun seg altså fram i ei ganske så annen drakt og forteller oss at hun er en allsidig vokalist.

Bjørn Bolstad Skjelbred er på mange vis pytt og panne i Urban Visions. Han står bak all musikken og hans merittliste mer enn antyder at han er en komponist med solide kunnskaper og retning i det han foretar seg. Han tar for tida diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole og har tidligere skrevet rundt 40 verk for alt fra solo piano til stort orkester. Her er det jazzmusikanten og komponisten vi får møte og at det er en herre med ei solid melodisk åre vi har med å gjøre, avsløres raskt.

De 10 låtene har en totalitet ved seg som ikke gjør det lett å sammenlikne med så mye annet. Jeg tar likevel sjansen på å si at Bolstad Skjelbred ved ei anledning eller to har lånt øre til foregangsmenn som Pat Metheny og Lyle Mays og det kunne jo ha vært mye verre enn det?

Gjennom både ordløs vokal og tekster av Hansen, Bolstad Skjelbred og ingen ringere enn Willian Butler Yeats har Urban Visions greid å skape stemninger som er både tiltalende og spennende. Dette er varm og melodisk jazz som fortjener å komme seg ut av underskogen.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.