Puls 25.05.05


( )


Glittertind
Til Dovre Faller
Karmageddon Media
Distr.: TUBA

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Glittertind - Til Dovre Faller (Kelkoo)

Søk etter Glittertind: Til Dovre Faller på Amazon.com


Les også

Glitrende Glittertind! (05.10.12)KalenderGlittertind: Til Dovre Faller

Etter fjorårets patriotiske debutalbum "Evige Asatro", er Glittertind tilbake med enda flere storslagne lovprisninger dedikert til fedrelandet. Slik skal 100-års markeringen feires!

I år har det som kjent gått 100 år siden unionen mellom Norge og Sverige ble oppløst, og det er noe Torbjørn Sandvik i enmannsbandet Glittertind vet å nytte seg av. Samtidig som musikken både er nasjonalromantisk og heimkjær, slår han et politisk slag for et nei-flertall til EU i bookleten.

"Til Dovre Faller" er en 18 minutters ep som mer enn noe annet øker appetitten for den kommende fullengderen. Den er smekkfull av lystige og opprockede versjoner av mer eller mindre kjente og kjære helnorske sanger, som for eksempel den korte vokalakkompagnerte åpningslåta "For Norge, Kjæmpers Fødeland", den staute "Norge i rødt, hvitt og blått" og selveste "Per Spelmann" i ny bekledning.

"Til Dovre Faller" er en solid gjennomført pakke. Alt fra coverbilde, bookletdesign, ren produksjon og til flotte sammensatte låtarrangementer vitner om kvalitet. En meget god vokal møter en delikat blanding av metal, punk og liflige folketoner, mens allsangfaktoren er høy. Mest interessert blir jeg allikevel når "Svart Natt" og "The Battle of Stiklestad" finner sted som de to siste låtene. "Svart Natt" drar paralleller til både Vintersorgs melodier og Finntrolls munterhet i tillegg til at det først er her den velgjorte ekstremvokalen kommer på banen.

Henri Sorvali tar seg av synthen, og ellers håndterer Torbjørn Sandvik egenhendig alle andre instrumenter på en utmerket måte. "Til Dovre Faller" gir i det hele tatt svært gode lovnader mot det kommende albumet. La oss håpe de blir innfridd.


Rita Trondsgård

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.