Puls 06.05.05


( )


Jeanette Lindström
In The Middle Of This Riddle
Amigo
Distr.: BonnierAmigo

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Jeanette Lindström - In The Middle Of This Riddle (Kelkoo)

Søk etter Jeanette Lindström: In The Middle Of This Riddle på Amazon.com


Les også

KalenderJeanette Lindström: In The Middle Of This Riddle

Jeanette Lindström har i løpet av de siste 10 åra etablert seg som en av nabofolkets aller beste og meste innflytelsesrike jazzvokalister. "Walk", som kom for to år siden, var med på å løfte fram Lindström også langt utenfor Sveriges grenser. Med "In The Middle Of This Riddle" tar hun nok et steg videre mot den store jazzstjernehimmelen.

Jeanette Lindström er født i 1971 i den lille byen Ås, ikke langt fra Östersund. Der vokste hun opp i et musikalsk hjem med mye jazz i platehyllene og allerede som 7-åring hadde hun utnevnt Miles Davis som sin store helt!

Med et slikt utgangspunkt kunne det nesten bare gå én vei. Det har hele tida dreid seg om musikk for Lindström og på begynnelsen av 90-tallet stoppa toget i Stockholm og studier ved Musikhögskolan og egne band og jobb med diverse andre konstellasjoner har siden stått på kjøreplanen.

Selveste Quincy Jones så, eller rettere sagt hørte, allerede på midten av 90-tallet Lindströms store talent og uttalte at han sjelden hadde hørt en så "gammel" sjel i et så ungt legeme. Jeanette Lindström hadde helt fra starten tatt med seg store deler av jazzhistoria inn i et ganske så personlig uttrykk.

Slik fortsetter det også på "In The Middle Of This Riddle". Alt materialet her, bortsett fra én tekst, er skrevet av Lindström - og da snakker vi om både tekst og musikk. Lindström er en sterk melodiker som makter å skape vakre stemninger med sine låter. Dessuten skriver hun sterke tekster som handler om noe - noe som kommer innenfra. Noe forteller meg at Radka Toneff kan ha vært en sterk inspirasjonskilde underveis og bedre veiviser er det nesten ikke mulig å finne.

Som tekstformidler er Lindström klar og tydelig med mye luft i stemma. Hun er i besittelse av en bortimot perfekt engelskuttale og en diksjon som gjør det til en fryd å høre på henne - både med og uten ord. Dessuten skader det heller ikke at hun har et band som består av noen Sveriges aller beste instrumentalister i den moderne, akustiske gata: Peter Danemo på trommer og perkusjon, Daniel Karlsson på tangentinstrumenter og vibrafon, Peter Nylander på gitarer, Christian Spering på bass og Staffan Svensson på trompet. Ett av spora blir i tillegg krydra med en stryketrio. Lindström aleine på piano og vokal får vi også oppleve.

Jeanette Lindström har enda ikke fått det store gjennombruddet her hjemme. Med "In The Middle Of This Riddle" bør veien ligge åpen og festivalarrangører med åpne ører bør kjenne sin besøkelsestid. Jeanette Lindström er nemlig en jazzmusikant og vokalist av ypperste klasse.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.