Puls 18.04.05


( )


Nils Petter Molvær
Remakes
Sula/Universal
Distr.: Universal/ENS

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Nils Petter Molvær - Remakes (Kelkoo)

Søk etter Nils Petter Molvær: Remakes på Amazon.com


Les også

Lily Allen: Alright, Still (20.10.06)

To tanker omkring Nils Petter Molvær (20.07.02)

Nils Petter Molvær: NP3 (04.06.02)

Molvær på stumfilm (06.07.01)

Nils Petter Molvær: Recoloured - The Remix Album (14.05.01)

Molvær i remix (18.05.00)

Nils Petter Molvær: Solid Ether (02.05.00)

Med Khmer i 2000 (30.10.99)

Molvær, Dagbladet og jazzen (09.07.99)

Molvær Experience (03.07.99)

Molvær for Clinton (02.07.99)

Jens Arne Molvær: September Song (11.05.99)KalenderNils Petter Molvær: Remakes

Nils Petter Molvær er ikke blant dem som trenger så voldsomt med anerkjennelse får å vite at han har noe eget å fare med. Til tross for det er han nok ikke så veldig forskjellig fra oss andre han heller: Det skader ikke akkurat å få en rekke storheter fra inn- og utland til å "behandle" musikken din og komme opp med sine egne tolkninger av den. Det er det som har skjedd her, og det låter ofte strålende.

Det siste tiåret har Nils Petter Molvær vært med på å sette standarden for musikk som har bevegd seg i all verdens grenseland. I sentrum har hele tida hans høyst personlige, luftige og såre trompettone stått. Langt utenfor vår egen 12-mils grense har et stadig større publikum oppdaga hvilken original retningsgiver Molvær har vært og er.

Hvor går han nå? Det er spørsmålet mange har stilt seg de seineste åra. Hvordan har han tenkt å videreutvikle sine egne idéer, sitt umiskjennelige sound og hva slags band har han tenkt å gjøre det med? Mens vi venter på disse og andre svar får vi her høre hvordan andre storheter, fra både fjern og nær, opplever Molværs lydverden og hva de har makta å tilføre den.

All musikken på "Remakes" er henta fra "NP3" som kom i 2002. Sentralt står sjølsagt den usigelig vakre og lengselsfulle trompettonen, men omgivelsene har altså "nyskaperne" fått fullstendig frie hender til å gjøre hva de vil med.

Her hjemmefra har Raymond C. Pellicier, Side Brok, Aggie Frost, Bugge W, Teebee og Rune Arnesen gjort hver sin versjon, mens fra den store verden er det Funkstörung, Matthew Herbert, Clive-Lowe/Dego, Bill Laswell og Martin Koller som har gått i laboratoriet og kommet ut med ganske så forskjellige tolkninger av Molværs utgangspunkt.

Her er det stint av tøffe beats og groover og, som alltid når Molværs musikk er involvert, flotte både vâre og heftige stemninger. Låtene "Axis Of Ignorance", "Frozen", "Little Indian" og "Simply So" får vi både to og tre versjoner av, men med så forskjellige typer "tolkere" så låter det sjølsagt helt forskjellig fra gang til gang.

"Remakes" er nok en bekreftlse på at Nils Petter Molværs musikk holder herfra til evigheten, og at den må være et lite kongerike å ta fatt på for lydmanipulatorer/musikanter av denne kvaliteten. Nok en gang låter det urtøft!


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind