Puls 24.03.05


GATAS PARLAMENT: Frikjent ( )
Tips noen om denne saken


Les også

Gratis, sier Gatas Parlament. Men er det sant? Og er det lurt? (24.09.08)

Gatas Parlament: Holdning Over Underholdning (13.05.02)

Elling i Gatas Parlament: - Ikke simpelt tjueri! (10.05.02)

Rønsen; hvordan kan du gjøre Gatas Parlament til syndebukker?! (06.05.02)

Evig eies kun det teipte: Saken om Gatas Parlament og Steely Dan (03.05.02)

Gatas Parlament hetsa krompen (23.12.00)

Diverse Artister: ScandalNavia (11.10.00)

Hip Hop DON'T Stop (23.09.00)KalenderKillhim.nu-saken henlagt.

Gatas Parlament la i fjor høst ut en oppfordring om å ta livet av George W. Bush på sine nettsider killhim.nu. Den amerikanske ambassaden anmeldte bandet for "drapastrusler mot deres statsoverhode". Nå er saken henlagt - og her er Gatas pressemelding:

"Mandag 21.03.2005 tok norsk politi for første gang kontakt med oss om killhim.nu. Saken er nå "henlagt fordi gyldig påtalebegjæring mangler".

Vi ble som alle andre ganske overaska da vi gjennom NRK den 28.10.04 fikk vite at vi var anmeldt av den amerikanske ambassaden for drapstrusler mot deres statsoverhode.

Muligens var det naivt av oss, men vi hadde verken regna med at USA skulle bli så rasende, eller at politiet skulle ta det alvorlig.

Amerikanske ambassaden la antagelig press på norsk byråkrati og byråkratiet la videre press på politiet. Norsk politi hadde antagelig tenkt å gjøre som de ble bedt om av sjefen. Hvorfor skulle ellers påtaleansvarlig Pål Kraby fortelle kulturnytt at saken var under etterforskning og at vi risikerte tolv år fengsel, om de ikke mente å kjøre saken seriøst? Verken politiets ellers ambassadens uttalelser var for moro skyld.

Vi er derfor svært glad over at så mange av de som så humoren i dette og som kjenner oss som band, stod opp og sa hva de mente. At vi ikke ble tiltalt og fikk smekk på fingeren - selv om vi neppe hadde måttet sitte hele 12 år - er fordi hele saken etter hvert ble utrolig pinlig for norsk politi. De skjønte hvor mye offentlig rabalder og problemer det kom til å bli hvis de skulle gjennomføre rettslige tiltak mot oss.

Vi på vår side kan i hvert fall garantere for at vi hadde disket opp et voldsomt spetakkel og bajaseri i norsk rettssystem og media hvis det kom så langt som noen rettssak. La det være helt klart at vi ikke hadde gitt oss under noen omstendigheter, og at vi gjerne står fram for å spytte imperiets håndlangere i ansiktet igjen.

I begynnelsen het det at vi var anklaget for "drapstrusler mot en fremmed stats overhode". Når saken nå blir henlagt har den bytta navn til "skremmende/plagsom/hensynsløs adferd". Vi tar formuleringen som en oppfordring, og lover å ikke gi oss.

Gatas Parlament
Oslo, 22.03.2005"submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.