Puls 22.03.05


( )


BNB
Ein Song Frå Dei Utsungne Stunder
2L
Distr.: Musikkoperatørene/ Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på BNB - Ein Song Frå Dei Utsungne Stunder (Kelkoo)

Søk etter BNB: Ein Song Frå Dei Utsungne Stunder på Amazon.com


Les også

KalenderBNB: Ein Song Frå Dei Utsungne Stunder

For noen få dager siden blei vokalkunstneren Berit Opheim tildelt årets Vossajazz-pris. Nå er Opheim langt fra noen tradisjonell jazzsanger, det er tradisjonsmusikken som ligger i bånn for det hun gjør, men i en rekke sammenhenger viser hun oss at hun er blant de som etterhvert ikke bryr seg nevneverdig om sjangre. Sammen med Bjørn Kjellemyr og Nils Økland kommer det nok en nydelig bekreftelse.

BNB er initialene til fornavnene til de tre involverte her. Berit Opheim er en vokalformidler som har gjort alt fra å vinne Landskappleiken til å synge med Rolf Lislevand og være solist i samtidsverk spesialskrevet for henne. Dessuten har hun de ni seineste åra samarbeida både mye og tett med Bjørn Kjellemyr og Nils Økland.

Kjellemyr har i flere tiår vært blant våre mest ettertrakta jazzbassister det være seg med den akustiske store fela eller med elbassen som han ofte har benytta bl.a. sammen med Terje Rypdal. Heller ikke Kjellemyr er spesielt opphengt i musikalske båser og viser oss nok en gang sin enorme allsidighet her.

Det at fiolinisten Nils Økland passer godt inn i en slik setting bør ikke overraske noen som har fulgt hans karriere. Hvor det enn er mulig å bevege seg i musikalske landskap, så har Økland enten vært der eller så er han på vei dit, virker det som.

Med "Ein Song Frå Dei Utsungne Stunder" møtes denne utmerkede og originale trioen i skjæringspunkt som henter elementer og inspirasjon fra klassisk musikk, folkemusikk, jazz, sigøynermusikk, pop, samtidsmusikk, tidlig renessanse- og barokkmusikk - det meste med andre ord.

Mye av musikken har de komponert sjøl, mens tekstene er henta fra poeter som Karin Boye, Jon Fosse, Einar Skjæraasen og Arnulf Øverland. Ellers er også den tradisjonelle skatten avlagt flere besøk underveis.

Det er en ro, trygghet og retning over det BNB foretar seg som kun de aller beste er i besittelse av. Musikantene kjenner hverandre ut i fingerspissene og vet hele tida hvilke musikalske knapper de skal trykke på for at det skal skje spennende saker. Her foregår det musikalske samtaler der det er høyt under taket og BNB holder på med noe ingen andre har vært i nærheten av tidligere. De som kan si det om musikken sin har god grunn til å være stolt.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.