Puls 18.03.05


( )


Diverse artister
Te Hælvete Me Aill Sammen!
Dead Letter Records

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Diverse artister - Te Hælvete Me Aill Sammen! (Kelkoo)

Søk etter Diverse artister: Te Hælvete Me Aill Sammen! på Amazon.com


Les også

Brutal Kuk: Berusalem (10.10.05)

Jimbo Jones: s/t ep (05.01.05)

Dominic: Running With Scissors (29.09.04)

Desperado: Evacuation (02.09.04)

Brutal punk-aften (19.01.04)

Brutal Kuk: En Røyk Og En Ronk (21.12.03)

Dobbel hardcoredose (10.11.03)

Trønderne kommer! (06.11.03)

Rest Of My Life og Desperado erobret Trysil (07.08.03)KalenderDiverse artister: Te Hælvete Me Aill Sammen!

Denne skiva burde legges ved alle søknader om driftsstøtte til samtlige av landets ungdomshus.

"Te Hælvete Me Aill Sammen!" er en samleskive som består av band med en eller annen tilknytning til ungdomshuset Uffa i Trondheim. Puls har skrevet mye fint om bandene rundt Uffa-miljøet, og denne utgivelsen samler mange av Trondheims fineste undergrunnsband.

Det åpner knallhardt med Victimised og deres "Lot Deg Ligge". Lynrask hardcore med mørk vokal. Neste band ut er Brutal Kuk, som har imponert både live og på skive tidligere. Her synger de på engelsk, og leverer helt greit.

Samleskivas første overraskelse kommer på spor nummer tre og med hiphoperne Gode Ord Dør Sist & Shogunz. Ikke akkurat eksepsjonelt bra hiphop, men absolutt lovende med god flyt og snille beats.

"Te Hælvete Me Aill Sammen!" er mer variert enn man kunne frykte og tro på forhånd. Den trondheimske hardcoren er godt representert ved mer eller mindre eksklusive bidrag fra band som Desperado (de gutta skuffer aldri), Silence The Foe, Torch og RIFU. Brutal Kuk, Ramalama Das Punkabteilüng, Anti Kontråll og Scum De Le Norwege presenterer trøndersk punk på sitt beste.

Ellers må den ni år gamle John Doe-låten "Jubileum" nevnes. Tidligere kun utgitt på kassett, og den viser om ikke annet et band som har hatt en formidal utvikling. Se også opp for metal-bandet Miksha som akkurat har sluppet skive, de er et band å regne med for årene som kommer. Steinstø og solid metal. Jimbo Jones viser også med "Lightning Asses" at den fremragende ep-en ikke var et blaff.

Rest Of My Life er et band det har vært stille rundt lenge. Her bidrar de med en ny låt, og viser fremdeles at de kan lage smektende gode låter i det litt snillere landskapet. Vokalen får meg faktisk til å tenke på Mars Volta til tider. Rest Of My Life holder etter sigende på med innspillingen av en ny ep. Det blir spennende å høre det ferdige resultatet.

"Te Hælvete Me Aill Sammen!" gir deg en time med band som har plassert Trondheim på rockekartet de siste årene. Trondheim ville ha vært langt fattigere uten Uffa, måtte det dukke opp flere slike steder og folk rundt om i landet. Denne skiva bør sendes til både Kulturdepartementet og Kommunaldepartementet. Grunnene til det bør være åpenbare.


( )


Trond Anders Fossum

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind