Puls 16.03.05


( )


Louisiana Jazzband
Absolutt Louisiana Jazzband
SMB Records
Distr.: www.barejazz.no

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Louisiana Jazzband - Absolutt Louisiana Jazzband (Kelkoo)

Søk etter Louisiana Jazzband: Absolutt Louisiana Jazzband på Amazon.com


Les også

KalenderLouisiana Jazzband: Absolutt Louisiana Jazzband

Louisiana Jazzband så dagens lys i 1980 og har fra første dag av garantert hatt som motto at musikken de skulle forlyste folket med skulle være stilsikker og ubesudla. Utgangspunktet har vært, er og kommer til å være musikk med røtter i swing og mainstream. La det overhodet ikke herske noen som helst tvil om at de 7-8 medlemmenne i Louisiana Jazzband kan denne musikken og holder tradisjonen solid vedlike.

Med den dansk/norske altsaksofonisten, klarinettisten og vokalisten Søren Bøgelund og trompeteren og vokalisten Tormod Isachsen i spissen har Louisiana Jazzband vært tro mot uttrykket som helt sikkert ligger støpt i ryggmargen deres. På sett og vis er det nok slik at de ikke har noe valg: Det er denne typen musikk de spille.

Sammen med tre blad Frank, som etternavn, nemlig Christian, Hans Christian og Pål på henholdsvis saksofoner, banjo og trombone, Børre Frydenlund på gitar og banjo, Jan Kristiansen på bass og Jon Moslet på trommer, utgjør de to lederne et meget solid og homogent kollektiv.

Dette er ikke herrer som har som ambisjon å revolusjonere jazzhistoria på noen måte. De har funnet sin musikk for lenge siden og utgangspunktet er å ta vare på dette tidløse uttrykket. Med et repertoar bestående av 14 mer eller mindre kjente låter fra denne epoken skaper de en hyggestund innspilt gjennom tre sessioner i fjor.

Det som skiller denne innspillinga ut fra en rekke liknende innen denne gata er at det er henta inn to gjester som setter sitt solide preg på sluttresultatet. På to av spora møter vi den sjarmerende vokalisten Majken Christiansen som har gjort det samme som Bøgelund, nemlig flytta hit opp til fjellapene. Det har imidlertid ikke den tredje inovolverte dansken her, superveteranen Elith "Nulle" Nykjær Jørgensen, gjort. Klarinettisten og munnspilleren fra bl.a. Fessor's Big City Band er en autoritet på området og er en tydelig inspirator for sine norske venner. På toppen av det hele dukker også studiotekniker Geir Bjørnar Kristoffersen opp med en solid gitarblues-solo på ett spor.

Denne innspillinga kommer ikke til å velte noe som helst. Det den kommer til å gjøre er å skape en hel del glede hos veldig mange - det holder lenge det.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.