Puls 23.12.04


CREAM OF THE CROP: En super supergruppe ( )


Cream of The Crop

Tips noen om denne saken


Les også

Askil Holm: Rolling The Slow Bus Home (02.10.09)

Askil Holm: Harmony Hotel (05.02.07)

Kurt Nilsen, Espen Lind, Askil Holm & Alejandro Fuentes: Hallelujah - Live (30.10.06)

Herlige Home Groan (21.04.06)

Home Groan: The Opening Act (20.09.04)

Askil Holm: Daydream Receiver (03.03.03)

Home Groan: Raccoon (12.11.02)

Stødige Home Groan (08.08.02)

Ringelyd! (03.08.01)

Unge trøndere satser (15.06.01)

HGH: Trash Grass & Love Songs (13.06.01)

HGHs dashbord stjålet! (21.05.01)

Strengelek med HGH på Mono (15.05.01)

En klassisk rock-duo er født! (21.03.00)

En hyldest til Rick Danko (21.01.00)

Home Groan: Astrodome (22.09.99)KalenderKremen rocka jula inn på Rock Bottom

(Oslo/PULS): Martin Hagfors (Home Groan/HGH), Lars Håvard Haugen (Hellbillies), Martin Horntveth (Jaga Jazzist/The National Bank), Askil Holm, Håkon Gebhardt (Motorpsycho/HGH), Morten Strøm (Askil Holm), Vidar Ersfjord (Home Groan/Velvet Belly/Thom Hell). Say no more...

Joda, litt til skal vi vel kunne fortelle fra denne førjulskvelden som ble tilbringet i kjelleren til Muddy Waters. På scenen befant altså dette stjernelaget seg, og de leverte en tvers igjennom storartet konsert for et respektabelt antall frammøtte.

Det var Askil Holm, og Martin Horntvedt fra Jaga Jazzist som kom opp med idèen om å danne Cream Of The Crop. Årsaken var at de ønsket å gi Martin Hagfors en overraskelse i forbindelse med utgivelsen av Home Groans samlealbum med samme tittel. Overraskelsen bestod i å sette sammen et band med folk som Martin gjennom de siste årene hadde samarbeidet med på forskjellige måter, og dette ble en stor suksess på årets Øyafestival. Alle bandmedlemmer har sitt å styre med i egne band og prosjekter, men kommer fortsatt sammen innimellom for å gjøre konserter.

Man kan vel i grunnen kalle dette for en luksusutgave av Home Groan, men det blir også feil. Home Groan er et særdeles sterkt liveband i seg selv, men det er klart det blir noe spesielt å ha med så mange sterke musikalske individualister, og dynamikken i låtene forsterkes veldig med det syvmanns-sterke ensemblet. Koringen for eksempel, er av en annen verden. Ingen feilskjær å spore whatsoever, og når også Hagfors sitter på en ganske så stor skattekiste av kremlåter, er det umulig å ikke kose seg i selskap med Cream of The Crop. Og kose seg gjør de på scenen også. De morsomme dialogene imellom låtene er fantastiske. Det oser humør og spilleglede av denne gjengen.


( )

Askil Holm blir en novise der han står omringet av gamle ringrever, men Holm imponerer stort med herlige vokalprestasjoner og stødig gitarspill. Lars Håvard Haugen fra Hellbillies har den siste tiden vært fast i livebesetningen til Home Groan, og kjenner låtmaterialet veldig godt i utgangspunktet. Om jeg kaller han norges beste gitarist så vil nok ikke altfor mange krangle med meg på det utsagnet. Hagfors`s sidekick fra HGH, Håkon Gebhardt spiller banjo, og slenger syrlige kommentarer i øst og vest. Begge deler gjøres med glimt i øyet og spissferdigheter.

Men showet styres av Martin Hagfors. Det er han som er sjefen, og det er hans låter som framføres. Han har alltid vært en svært så produktiv låtskriver, og har en solid bunke med låter å velge iblant.

Skal jeg velge ut et av mange høydepunkt, blir det "The Woods" fra skiva "Addicted". Stor stemning blir det alltid når denne catchy folkrockeren spilles, så også i går.

Vi kan ikke annet enn å håpe på flere opptredener fra dette stjernelaget i 2005.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.