Puls 03.12.04


( )


AqPop
Beautifully Smart
35g
Distr.: HHBTM

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på AqPop - Beautifully Smart (Kelkoo)

Søk etter AqPop: Beautifully Smart på Amazon.com


Les også

KalenderAqPop: Beautifully Smart

Som platedebutant på et stadig mer mettet pop-marked er muligheten for å bli oversett stadig økende. På AqPops førsteskive finnes det et par virkelig sterke enkeltbidrag, men helheten revner noe når jevnheten uteblir.

Under det småteite navnet Aquarium Poppers har de tidligere gitt ut et par vinylsingler samt bidratt på flere amerikanske samleplater. Å forkorte bandnavnet var et riktig trekk, selv om det fortsatt ikke er navnet som er trøndernes sterkeste kort.

Å sjangerdefinere materialet på "Beautifully Smart" er ikke verdens enkleste sak, med tanke på det store spriket i lydbildet. Pop og rock med tidvis psykedeliske folk-toner kan være en grei beskrivelse.

Aqpop kan til tider høres ut som noe så absurd som et samarbeidsprosjekt mellom The Kinks, Motorpsycho, The Byrds og Muse. Det virker som det blir stadig vanligere å variere mellom to vokalister her til lands. Dette blir svært ofte problematisk, men i AqPops tilfelle går det relativt smertefritt.

Albumets bestespor i form av åpningen "Have It" legger lista høyt med forførende gitarspill og Thor Jørgen Holms noe Eels-aktige vokalbruk. På det instrumentale andresporet "Radio 60" minner de utvilsomt om Kåre And The Cavemen, noe som resulterer i albumets gladspor.

"Confused" er blant albumets høydepunkter med sin forførende 60-tallslyd. Sett bort i fra den, er siste halvdel av albumet alt for svak til å følge opp den fine starten. På ambisiøse "Syranid" tar de seg vann over hodet, i noe som munner ut i et langtekkelig og i overkant pompøst spor.

Etter mange gjennomlytninger er det et noe diffust inntrykk som henger igjen. Høydepunktene kunne utgjort en flott EP, men blir gjort litt til skam av for svakt materiale.

Nå er "Beautifully Smart" bare en middels pop-plate.


( )


Asle Frøkedal

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.