Puls 20.09.04


( )


Home Groan
The Opening Act

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Home Groan - The Opening Act (Kelkoo)

Søk etter Home Groan: The Opening Act på Amazon.com


Les også

Herlige Home Groan (21.04.06)

Kremen rocka jula inn på Rock Bottom (23.12.04)

Home Groan: Raccoon (12.11.02)

Stødige Home Groan (08.08.02)KalenderHome Groan: The Opening Act

Martin Hagfors, sier du? Navnet har vel de fleste som er noenlunde oppegående innen norsk musikkliv fått med seg. Og det er Home Groan som er hans hjertebarn, til tross for at fyren har plenty med sideprosjekter å drive med. Ta vel imot Home Groans niende album.

Norskamerikaneren Hagfors er en av de mest markante personene innen norsk roots og countryrock, og har år etter år vist seg å være en låtskriver og tekstforfatter av ypperste klasse, enten det har vært snakk om HGH, The National Bank eller Home Groan.

Det åttende Home Groan-albumet byr på få overraskelser. Det kjøres seift på med delikate countryrock-perler som "Cowboys and Cactus" og radiohiten "I Drive", og rolige låter som tittelkuttet "The Opening Act". Her beskriver Hagfors, med et snev av ironi, tilværelsen til Home Groan. Til tross for en umåtelig kvalitativ diskografi sees de nok fremdeles på som det evige oppvarmingsbandet. Dette er forøvrig albumets beste låt.

Hellbillies-gitarist Lars Håvard Haugen har i løpet av det siste året blitt innlemmet som fast medlem i Home Groan live, og er på dette albumet også kreditert sammen med resten av bandmedlemmene. I tillegg til el-gitar, trakterer han pedal steel, sitar og mandolin på best mulig måte. Haugen har blitt en fin tilvekst til Home Groan.

Ellers har "The Opening Act" blitt en jevnt over solid Home Groan-skive, men den plasserer seg ikke blant de aller beste i diskografien. Til det er den litt for pen og pyntelig. Det mangler litt snert, og de helt store øyeblikkene uteblir.

På coverets cred-liste står det forøvrig å lese: Recorded by Accident; Arranged by Chance; Produced by Intuition. Hagfors er en artig skrue.


Espen Hovelsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.