Puls 02.09.04


( )


Desperado
Evacuation
Dead Letter Records

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Desperado - Evacuation (Kelkoo)

Søk etter Desperado: Evacuation på Amazon.com


Les også

Diverse artister: Te Hælvete Me Aill Sammen! (18.03.05)

Jimbo Jones: s/t ep (05.01.05)

Dominic: Running With Scissors (29.09.04)

Brutal punk-aften (19.01.04)

Dobbel hardcoredose (10.11.03)

Trønderne kommer! (06.11.03)

Rest Of My Life og Desperado erobret Trysil (07.08.03)KalenderDesperado: Evacuation

Desperado spiller hardcore slik vi ville ha den i 1998. Desperado spiller hardcore slik vi vil ha den nå.

Hvorfor dette pratet om 1998? Jo, det var da Refused slapp "The Shape Of Punk To Come". Albumet som definerte hvordan moderne hardcore skulle komme til å låte i tiden som kom. Desperado tar opp igjen tråden etter nettopp Refused.

Med andre ord: Desperados debutalbum er pensum. Desperado gnistrer, sparker, spruter og slår på "Evacuation". Desperado gir deg hardcore som om dagen i dag var den siste.

Desperado. Trondheim. Fem unge menn. Et femkløver som bare vokser og vokser med tiden som går. Ett år har gått siden ep-utgivelsen. Der var de farlig lovende. Nå er Desperado skremmende bra. Hør bare på "Million Miles To Nowhere", en umiddelbar og hard punklåt med et piskende riff.

Desperado spiller fremdeles samme sorten musikk som forrige gang. Energisk, rask hardcore med kjappe skifter og overraskende vendinger. Det som er mest forskjellig fra ep-en, er kvaliteten på vokalen til Thomas Ryjord. Vokalist Ryjord låter tydeligere, hardere og sintere enn noensinne, samtidig som han er mye klarere i lydbildet. Det funker kanonbra. Det, i tillegg til et enda mer tilgjengelig og rocka lydbilde, bør gjøre at flere får øynene opp fra Desperado. Nå.

Det er flust av dansegulv-fyllere her. "Persistent Descent" er helt i toppen hva gjelder norsk hardcore. Når trommene får regjere på åpningssporet "Evacuation", veit du at resten av skiva låter bra. Her snakker vi JR Ewing-kvalitet. Og jeg kunne fortsatt name-droppingen av fete låter, men kjøp heller dit eget eksemplar og få deg dine egne favoritter.

Det som hindrer dette fra å bli en umiddelbar hardcore-klassiker, er at Desperado ikke tilfører hardcore-sjangeren så altfor mye nytt, men de tilfører masse, masse kvalitet. Det er også få som er så lojale mot egen tro som Desperado, uten at det påvirker kvaliteten på musikken. Dette er do it yourself hele veien, og dette bør være en heftig inspirasjonskilde for rotløs ungdom over hele verden.

Desperado plasserer seg med "Evacuation" helt i toppen av den norske hardcore-familien. De kommer dessuten til en scene nær deg i høst. Der bør du være.


( )Trond Anders Fossum

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind