Puls 20.08.04


( )


Skomsork
Skomsork
Park Grammofon
Distr.:Musikkoperatørene/Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Skomsork - Skomsork (Kelkoo)

Søk etter Skomsork: Skomsork på Amazon.com


Les også

KalenderSkomsork: Skomsork

Erlend Skomsvoll har på mange plan spilt ei svært viktig rolle i norsk jazzliv de seineste åra. Han har vært "hoffarrangøren" til giganter som Chick Corea og Pat Metheny og han har også hatt mer enn ti fingre med i suksessbandet Come Shine. Erlend Skomsvoll er likevel mye mer og med denne debuten under eget navn får vi høre tildels ukjente sider av Skomsvoll for de aller fleste.

Bandet Skomsork blei starta i forbindelse med Skomsvolls første avdelings eksamen ved jazzlinja i Trondheim i 1996. Bandet og musikken var et resultat av alle ideer og tanker den meget kreative Bærums-herren hadde hatt både som musikant, komponist, lytter og ikke minst musikkfilosofisk.

Alt dette og mere til hadde ført til at Skomsvoll ville sette sammen et band som kunne kombinere måten rockemusikere jobber på med ganske så fri - og strukturert - improvisasjon. I tillegg var Skomsvoll også ute etter en streng estetikk og kompositoriske elementer fra den klassiske verden.

Ambisiøst? På alle slags vis, men også denne gangen har Erlend Skomsvoll lykkes noe så voldsomt. Med et håndplukka kremlag med Krøyt-gitarist Thomas T. Dahl, saksofonist Eirik Hegdal, bassist Ole Marius Sandberg og trommeslager Thomas Strønen - samt enkelte bidrag fra strykekvartetten Cikada - har Skomsvoll, som her trakterer en rekke forskjellige tangentinstrumenter, satt sammen musikk til en unik musikalsk ekskursjon.

Både Dahl og Hegdal har bidratt på komponistsida, men likevel høres dette ut som en enhetlig reise - med mange avstikkere. Dette er musikanter som avgjort er på samme bølgelengde og som intuitivt utfordrer hverandre til å åpne ukjente dører både for seg sjøl og ikke minst for oss.

De som tror de veit hvem musikanten, komponisten og arrangøren Erlend Skomsvoll er etter å ha hørt han med Come Shine og/eller Trondheim Jazzorkester, vil få seg en rekke hyggelige overraskelser med Skomsork. Dette er nemlig et band befolka av kreative musikanter som elsker å oppholde seg i en hel rekke grenseland og som skaper sitt eget musikalske univers ut i fra det.

Dette er groovy, original og spennende musikk fra noen av de beste unge jazzmusikantene i landet - det vil si i hele denne verdensdelen i alle fall. Erlend Skomsvoll viser fram flere sider ved seg sjøl enn de fleste ante fantes og Skomsork står fram som et urhipt band med ditto musikk.

PS Dette er nok også det første møtet for de aller fleste med det ferske selskapet Park Grammofon. Det er hyggelig å kunne melde at også det oser av kvalitet på alle områder.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.