Puls 10.08.04


( )


Pierre Dørge & New Jungle Orchestra
Dancing Cheek To Cheek
Stunt Records
Distr.: MusikkLosen

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Pierre Dørge & New Jungle Orchestra - Dancing Cheek To Cheek (Kelkoo)

Søk etter Pierre Dørge & New Jungle Orchestra: Dancing Cheek To Cheek på Amazon.com


Les også

KalenderPierre Dørge & New Jungle Orchestra: Dancing Cheek To Cheek

Fra Danmark kommer Pierre Dørge & New Jungle Orchestra, og dette kollektivet - som har eksistert i nesten 25 år - er fortsatt noe av det mest sprudlende og livsbejaende som finnes. Med "Cheek To Cheek" tar de oss med til de fleste verdenshjørner og det er ekstra hyggelig å kunne melde at bandets norske representant gjør en glitrende innsats underveis.

Gitaristen Pierre Dørge & New Jungle Orchestra har aldri nekta seg noen ting og ser ingen grunn til å begynne med det nå heller. Det skal vi takke og bukke for. På mange vis er det flere likhetspunkter med vårt eget Brazz Borthers i måten våre danske venner tenker og bryr seg om musikk.

Begge kollektivene kaster sitt nett vidt utover verden for å finne venner og musikalske utfordringer. Siden 1980 har Dørge & Co avlagt de fleste verdenshjørner en visitt. Fra 1993 til 1996 var de såkalt dansk statsensemble og på "Cheek To Cheek" blir vi tatt med til det fjerne østen, til Sør-Afrika, til Zululand, til Duke Ellington-land og til Charles Mingus- og Sun Ra-land - og mange andre spennende steder.

Dette lille storbandet - 12 musikanter med to på trompet og kornett, tre saksofonister/klarinettister, en trombonist, piano, bass, vibrafon, perkusjon og trommer pluss Dørge sjøl - gir oss et lydbilde de er helt aleine om. Arrangementene er uten unntak spennende og det er sjefen sjøl som står ansvarlig for det meste av "galskapen". Hans arrangement av "utspilte" låter som "Cheek To Cheek" og "Body And Soul" gjør også sitt til at også disse melodiene låter nye og spreke.

Gjester i jungelen er trombonisten og vokalisten Ray Anderson og vokalisten Josefine Cronholm - et nydelig møte mellom de to i tittellåta - og fløytisten Anders Hagberg og koraspilleren, perkusjonisten og vokalisten Dawda Jobarteh. Alle gjør fremragende innsatser og tar oss og musikken med til sine helt spesielle steder.

Gunnar Halle fra Bærum, men bosatt i København i en årrekke, spiller bare tøffere og tøffere trompet. Han har nå etablert seg i det ypperste danske tetsjiktet og leverer en rekke nye bevis her på hvorfor han nyter så voldsom anerkjennelse hos danene.

"Cheek To Cheek" er på sett og vis en hyllest til den avdøde sør-afrikanske bassisten og vokalisten Johnny Dyani. For meg blir det samtidig en hyllest til livsbejaende og original musikk. Tøft er det - måtte en eller annen festival snarest sørge for å få danskene på en klubbscene. Vi snakker garantert suksess.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.