Puls 21.06.04


( )


Hallgeir Pedersen Trio
Wistful
Hot Club
Distr.: Musikkoperatørene/Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Hallgeir Pedersen Trio - Wistful (Kelkoo)

Søk etter Hallgeir Pedersen Trio: Wistful på Amazon.com


Les også

KalenderHallgeir Pedersen Trio: Wistful

Hallgeir Pedersen fra Øksfjord i Finnmark har nå flytta inn til storbyen Alta. Fortsatt er det vel å ta hardt i at det er verdens jazznavle han har bosatt seg i, men det virker ikke som det har den aller minste betydning. Hallgeir Pedersen framstår i alle fall som en jazzgitarist av aller ypperste format - vi snakker verdensklasse innen bebopsjangeren.

Store ord? Så avgjort og jeg står for hvert eneste av dem. Slik knapt 30 år gamle Hallgeir Pedersen framstår anno 2004 har jeg ingen problemer med å innlemme han i det ypperste tetsjiktet blant gitarister som har bebopsjangeren som utgangspunkt for sine utflukter.

Første gang et større publikum blei oppmerksom på Pedersen var med hans debut-CD "West Coast Blues" som kom for to år siden. Til tross for at han aldersmessig passer perfekt inn i "konservatoriegenerasjonen", har Pedersen gått sine helt egne veier og er i stor grad sjøllært. I dette tilfellet er det tydeligvis ikke noe minus, men det har betydd at han ikke har fått den nesten automatiske oppmerksomheten mange av hans jevnaldringer har fått. Derfor var den fine debuten "West Coast Blues" også overraskende på mange.

Pedersen har spilt gitar omtrent siden han begynte på skolen. Både klassisk og heavy metal sto på programmet før han oppdaga sin nordnorske sjelsfrende Thorgeir Stubø som 18-åring. Da hadde Stubø allerede forlatt tida så altfor tidlig, men hans unike bebopbaserte musikk- og gitararv fantes - og finnes fortsatt - og plata "Rhythmn-A-Ning" skulle bli helt avgjørende for Pedersens musikalske livsløp.

Hjemme i Øksfjord - Jeg er jazzlivet i Øksfjord, pleier Pedersen å si - satte vår mann seg ned for å finne ut av dette intrikate, men samtidig så vakre og groovy tonespråket som Stubø var eksponenten for her hjemme. I løpet av de vel 10 årene som har gått har Pedersen funnet fram til en høyst personlig innfallsvinkel samtidig som han har tatt veldig godt vare på røttene fra både Stubø - spesielt i den direkte hyllesten "Theme For Thorgeir" - og andre storheter som Jimmy Raney, Kenny Burrell og Wes Montgomery.

Sammen med bautaen Bjørn Alterhaug på bass og Trond Sverre Hansen på trommer - sistnevnte spilte også på debuten - skaper denne nordnorske trioen en rekke flotte tidsbilder i alle slags tempi og med en rekke farger og stemninger. Pedersen framstår etterhvert også som en bra komponist og i "Conviction" vandrer han også ut i et ganske så fritt og åpent landskap.

Teknisk er Hallgeir Pedersen allerede en fantastisk gitarist - tolkninga og spillet hans på Coltranes mesterstykke "Impressions" er ett av mange eksempel - men likevel er det varmen og inderligheten i spillet til Hallgeir Pedersen som imponerer meg mest. Samtidig er dette en trio befolka av musikanter fra tre generasjoner som tydeligvis stortrives sammen og gjør dette til en kollektiv happening av virkelig klasse. Hallgeir Pedersen - jazzlivet i Øksfjord - er klar for verden.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.

Christer Torjussen: Norges svar på Louis CK

Wallmans Oslo: Rockin'

Kris Kristofferson: "More country for old men"

Singin’ in the Rain: Vanntett underholdning!