Puls 26.03.04


TNT: Kanonkonsert på Rockefeller (Foto: Odd Inge Rand)


TNT

Tips noen om denne saken


Les også

Velkommen tilbake, TNT! (23.01.11)

TNT: Engine (14.01.11)

Stein Østbø: Hekta. Ronni Le Tekrø - Et Liv I Rock (07.11.07)

Lovende av "nye" TNT (23.09.06)

Shy-vokalist til TNT (16.05.06)

Tony Harnell gir seg i TNT (07.04.06)

TNT: Fremdeles eksplosive (23.12.05)

TNT på Rockefeller (19.12.05)

TNT snart albumklare (24.08.05)

TNT: My Religion (12.03.04)

TNT feiret ny plate på Rock In (09.03.04)

TNT vs. Puls (04.07.03)

TNT 2003: Patetisk og latterlig (22.06.03)

TNT: The Big Bang - The Essential Collection (20.05.03)

Tekrø & Skaget snakker (31.08.99)

TNT: Transistor (24.08.99)

- Greia er å bli større enn selve livet (10.08.99)KalenderVanvittig bra, TNT!

(Oslo/PULS): Man hadde liksom på følelsen at TNT ville levere denne gangen. I revansjens tegn, vel og merke. Når du da går fra Rockefeller med det største gliset du noen gang har hatt, har besøket vært en uvurderlig opplevelse. TNT leverte kanskje det sterkeste de noengang har vært i nærheten av onsdag på Rockefeller.

Vi kan likegodt begynne med det negative likevel. Men det skal gjøres kort, og har kun med Diesel Dahls litt for mange bommerter bak trommesettet. Det merkes fort når ting rett og slett mangler, og at mannen regelrett bommet på skarptrommen flere ganger. Men nok om det.

De tre foran på scenen leverte nemlig et av sitt beste sett noensinne. Spesiellt Ronni Le Tekrø og ikke minst frontfigur og vokalist Tony Harnell. Sistnevnte fikk så hatten passet ved forrige Rockefeller-besøk Puls hadde, og den gangen var det fullt fortjent. Denne gangen er det på sin plass å plassere han høyt der oppe blant klodens beste metalsangere; Rob Halford og Ronnie James Dio.

Ryktene gikk om en ganske kraftig forkjølelse før bandet entret scenen. Det var ikke mange låtene før en kollega påpekte; "En slik forkjølelse vil jeg ha også". Tony Harnell var nemlig både høyt og lavt hele kvelden; in tune. I det store og hele lekte Harnell og Tekrø seg igjennom kvelden til et engasjert publikums store beundring.

Puls har fra før skamrost My Religion, og når vi hører hvor bra de nye låtene fungerer live blir det bare forsterket. De fire fra releasepartyet sitter som dynamitt fremdeles, og utgjør kjernen av My Religions livebolk. Et fornuftig valgt retrosett til å krydre det hele gjorde setlisten til en ønskekonsert. Likevel kan det nevnes at TNT gjerne kunne spilt mer av 20 år gamle Knights Of The New Thunder, utenom gjengangeren "Seven Seas".

Tell No Tales ble heldigvis behørig inkludert. "As Far As The Eye Can See" er allsang-åpneren tidlig i settet. Senere fikk vi "Listen To Your Heart" og obligatoriske "10.000 Lovers (In One)" som fikk Rockefeller-strupene til å åpne seg for fullt.

I sin egen solospot viste Ronni Le Tekrø at han kan vaske golvet med de fleste gitaristene på denne planeten. Når man har passert 40, så merker publikum raskt hvis helten deres har nådd toppen og er på vei ned igjen. Ikke med Ronni Le Tekrø; kort og godt fordi han er på toppen og har stort sett vært der hele tiden. Og ikke faen om denne mannen har tenkt å snu med det første. Vanligvis blir man litt lei evindelige gitarsoloer og trommesoloer på konserter; men aldri med Le Tekrø. For dem som gikk i baren for å fylle opp ølglassene når denne umennesklige gitaristen holdt på: Shame on you!

TNT spilte dette på Rockefeller:

Give Me A Sign/Invisible Noise/As Far As The Eye Can See/Lonely Nights/Downhill Racer/She Needs Me/Hey Love/Caught Between The Tigers/Ronni Solo/Forever (Shine On)/Listen To Your Heart/10.000 Lovers (In One)

Ekstra: My Religion/Intuition/Seven Seas


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.

Christer Torjussen: Norges svar på Louis CK