Puls 16.01.04


( )


Frode Kjekstad
New York Time
Curling Legs
Distr.: Musikkoperatørene/Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Frode Kjekstad - New York Time (Kelkoo)

Søk etter Frode Kjekstad: New York Time på Amazon.com


Les også

KalenderFrode Kjekstad: New York Time

Hvor kommer de fra alle sammen? Det virker som om strømmen av meget dyktige norske jazzmusikere er bortimot uendelig og hyggelig er det. Nå får vi for første gang stifte bekjentskap med gitaristen Frode Kjekstad som leder og knapt 30 år gamle Kjekstad føyer seg elegant inn i rekka blant unge musikanter med stort potensiale.

Frode Kjekstad fra Lier ved Drammen har for den oppmerksomme lytter dukka opp de seineste åra sammen med bl.a. Sandvika Storband og i Real Thing-organist Paul "Palle" Wagnbergs trio. Der har han vist oss at vi har med en svært stilsikker og smakfull gitarist i souljazz-gata å gjøre og en meget solid bekreftelse på det kommer her.

Allerede som 15-åring begynte Kjekstad å ta timer med den svensk-norske guruen på området, Staffan William-Olsson, og fra da av har kursen tydeligvis vært staka ut: Gitarister med et varmt og groovy uttrykk som Kenny Burrell, Barney Kessel, Pat Martino og ikke minst Wes Montgomery har tydeligvis vært solide "læremestre" og Kjekstad har skjønt det meste av hva disse guruene har holdt på med og gjort uttrykket til sitt eget.

Når han først skulle debutere under eget navn så tok like godt Kjekstad turen til New York - intet mindre - og etter noen timer sammen med noen av de heftigste gutta i klassen var "New York Time" blitt virkelighet og Kjekstad har all grunn til å være stolt. 1. og 2. februar for knapt to år siden - hvorfor har ikke CD-en kommet ut tidligere? - må ha vært et par av Kjekstads aller lykkeligste dager som musikant, for slik mitt sanseapparat oppfatter det må han ha fått til det aller meste han ønska seg.

Sammen med Joey DeFrancescos trommeslager, Byron Landham, og en av guruene fra 60-tallet på det heftige B-3 orgelet, Dr.Lonnie Smith, har Kjekstad skapt en souljazz-groove av det aller ypperligste slaget og det skader heller ikke på noen som helst måte at en av de nye, unge tenoristene over there med noe skikkelig på hjertet, Eric Alexander, bidrar på fire av låtene.

Kjekstad er i besittelse av en stor og varm tone og han er velsigna med god tid - han må ikke spille alt han kan hele tida og så fort som mulig - og om materialet er kjente saker som "The Way You Look Tonight", "Autumn In New York", "Secret Love", "Laura" eller låter skrevet av Kjekstad sjøl, så kler både han og hans leiesoldater stoffet på et inderlig vis.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind