Puls 11.01.04


( )


St. Thomas
Let´s Grow Together
Racing Junior

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på St. Thomas - Let´s Grow Together (Kelkoo)

Søk etter St. Thomas: Let´s Grow Together på Amazon.com


Les også

Diverse Artister: St. Thomas (20.10.08)

Saint Thomas er død (11.09.07)

Saint Thomas rocka for de få (22.09.05)

Saint Thomas: Children Of The New Brigade (25.08.05)

Saint Thomas er her igjen (22.08.05)

Lunt og lugnt med St. Thomas (06.02.04)

St. Thomas på Rockefeller i kveld (04.02.04)

St Thomas: Hey Harmony (21.03.03)

HGH: Seb's Hotel (26.02.03)

St. Thomas: A Long Long Time EP (04.02.03)

St. Thomas til sjenerende leven (31.08.01)

St.Thomas: I`m Coming Home (22.08.01)

St Thomas: The Cornerman EP (06.06.01)

Norsk musikk for eksport! (03.05.01)

St. Thomas til Roskilde (05.04.01)

St. Thomas: Mysterious Walks (11.10.00)KalenderSt. Thomas: Let´s Grow Together

10 måneder etter sin hittil største suksess, "Hey Harmony", tar St. Thomas et kraftig oppgjør med den grusomt slemme platebransjen. For sikkerhets skyld har platen undertittelen "The Comeback of St. Thomas". Jeg tviler på om det skaper i furore norsk platebransje, men låtteft, humor og underfundighet har St. Thomas mengder av.

I løpet av 13 låter beviser St. Thomas at han er umulig å overse i norsk musikk. Han synger fremdeles like dårlig engelsk, og de fleste vil nok irritere seg grønne over det. Men man kan likevel ta frem hvilken som helst plate Morten Abel har vært med på, og rive av seg håret av samme grunn.

Så derfor hever vi oss over det. Godeste Thomas Hansen skriver nemlig langt på vei bra nok låter, og "Let´s Grow Together" er en jevn og solid gjennomført plate. Tittelsporet kunne Neil Young spilt inn for 30 år siden. Videre er åpningslåta "Sunny Day", "Come My Way" og "An Artist With A Brilliant Disguise" er iørefallende og lett fordøyde radiolåter.

En låt som "Silence Break Your Heart" viser St. Thomas fra den andre siden. Helt nede, melankolsk og dyp. Forøvrig en fin duett med kjæreste Ilse Lazaroms. En låt i samme kaliber er "Like You Know".

Bare to musikere har St. Thomas i hovedsak med seg denne gangen. ex-Big Bang-trommis Karim Sayed og produsent Robert Jønnum som trakterer bassen. Hovedpersonen trakterer alle gitarer, banjo, tangentinstrumenter og perkusjon, og det låter smakfullt skakt, nakent og ærlig. Får du forøvrig ikke skjørbuk av å høre munnspillsoloen i "Cool Yellow Flowershirt" har du nok spist mengder av fiber siden nyttår.

Presseskrivet orienterer om at St. Thomas viser seg som en sterkere vokalist enn noensinne, og det kan nok diskuteres. Viktigst er det likevel å slå fast at "Let´s Grow Together" fortjener like mye oppmerksomhet som Hey Harmony fikk i fjor.


( )


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.