Puls 10.11.03


SILENCE THE FOE: Ga alt de hadde på lørdag. To ganger. Sterkt. ( )


Desperado + Silence The Foe

Tips noen om denne saken


Les også

Diverse artister: Te Hælvete Me Aill Sammen! (18.03.05)

Jimbo Jones: s/t ep (05.01.05)

Dominic: Running With Scissors (29.09.04)

Desperado: Evacuation (02.09.04)

Brutal punk-aften (19.01.04)

Trønderne kommer! (06.11.03)

Rest Of My Life og Desperado erobret Trysil (07.08.03)



Kalender



Dobbel hardcoredose

(Bergen/PULS): To konserter med to av landets mest spennende hardcoreband. På en dag. Klart det ble en sterk kveld. Silence The Foe og Desperado

Desperado står på scenen på ungdomshuset 1880, klare til å gi alt. Men salen er tom. Publikum forlot den etter at de to lokale bandene hadde gjort sitt. Håpløst. Men gutta gyver løs, og lyden får folk til å trekke inn igjen. Og det skulle bare mangle. Maken til energi har neppe vært sett på 1880 tidligere.

Vokalist Thomas Ryjord flyr rundt som en gal på scenen, vikarerende bassist Tommy (utlånt fra Torch) spiller som om det gjaldt livet, og når resten av bandet er tight som aldri før, er det bare å hoppe henrykt opp og ned.

Desperado viser hva rock, hva punk, hva hardcore handler om: De sprer energi og har det gøy. Noe som selvfølgelig smitter over på publikum.

Desperado leverte et forbanna godt sett på 1880, og fulgte opp med minst like gode takter på Kvarteret et par timer senere. Desperado leverer sjeldent god hardcore spilt av folk som gir alt av seg selv. Dette vil vi ha mye mer av.

Så det andre bandet. Også dem fra Trondheim. Silence The Foe. Aktuelle med en alarmerende god syv-tommer.

De to første låtene på 1880, blant dem "A Penny For Your Lies", går uten lyd på vokalen. Synd, synd. Men bandet begynner på nytt, og de gjør det så godt at folk blir skremt. Noen rygger to skritt bakover, andre tar ti skritt fremover i skrekkblandet fryd.

Silence The Foe er overalt. Vokalist Anders Voldrønning danser mer ute med publikum enn han spiller med resten av bandet på scenen. Og opptredenen hans funker som bare det. Silence The Foe er utfordrende, hardt og samspilt som få andre.

Kvarteret var Silence The Foe og Desperado oppvarmere for The Mormones, og siden The Mormones kun godtok et oppvarmingsband, spilte trønderne som Desperado/Silence The Foe. Først kjørte Desperado et vilt show, før Silence The Foe kommer opp på scenen og tar over midt i en sang. Og som det funket. Her fikk vi to hardcoreband midt i trynet - uten pause. Knusegodt.

Valgte du Turboneger i stedet? Lamer.


DESPERADO: Med et helt fantastisk liveshow, seiler Desperado opp som en skikkelig Puls-favoritt. ( )


Trond Anders Fossum





submit to reddit







Siste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind