Puls 06.11.03


PÅ TUR: Desperado er på tur i en by nær deg. Watch out. ( )
Tips noen om denne saken


Les også

Diverse artister: Te Hælvete Me Aill Sammen! (18.03.05)

Jimbo Jones: s/t ep (05.01.05)

Dominic: Running With Scissors (29.09.04)

Desperado: Evacuation (02.09.04)

Brutal punk-aften (19.01.04)

Dobbel hardcoredose (10.11.03)

Rest Of My Life og Desperado erobret Trysil (07.08.03)KalenderTrønderne kommer!

De er blant landets mest energiske og lovende punkband. På lørdag kliner trønderbandene Silence The Foe og Desperado til med konserter på både Kvarteret og på ungdomshuset 1880 i Bergen. Torsdag og fredag er det Hamar og Sandnes som skal få seg et ordentlig rockesjokk.

- Vi ønsker å fronte noe annet enn den normale tenkemåten. Vi er en motvekt til saueflokkmentaliteten du finner mye av i Norge i dag. Vi ser på samfunnet med et skjevt blikk, forteller Thomas Ryjord, vokalist i hardcorebandet Desperado.

UNDERGRUNNSRADIO

Desperado og Silence The Foe spiller support for skrangleduoen The MormonesKvarteret, mens de spiller med Tong Gool og Distortion Deadline på ungdomshuset 1880. Bergen er den fjerde og siste byen bandene besøker på en turné som har vært satt opp av Trondheim Underground Radio (Tur). Tirsdag spilte de i Oslo, torsdag i Hamar sammen med The Team Spirit og på fredag er det Sandnes som får besøk.

Tur ble stiftet for noen år tilbake, og jobber aktivt for trondheimsband. De har en egen nettradio, i tillegg til at de setter opp turneer. Det var faktisk Tur som hjalp de nye rockeyndlingene Johndoe med deres første konsert utenfor Trondheim. Askil Holm er en annen trønderartist som har vært på tur med Tur. Og nå skal Norge altså igjen bli overrasket av to gode trondheimsband.

- Vi kan love publikum et godt show. Vi er et spontant band, vi i Desperado repeterer aldri oss selv, lover Thomas i Desperado.

Silence The Foe vant nettopp Zoom-konkurransen i Trondheim, og gikk dermed videre til landsfinalen i Oslo.

- Vi vant fordi vi er best. Enkelt og greit. Vi leverer en pakke som utfordrer publikum, de som ser oss kommer til å stusse over hva som skjer på scenen. Vi gir alltid 277 prosent av oss selv på scenen. Det låter vilt, frenetisk og godt, hevder Arnbjørn Joar Marklund, bassist i Silence The Foe.

Silence The Foe har nylig sluppet en syv-tommer som har mottatt utelukkende gode anmeldelser, mens Desperado tidligere i høst slapp en ep som har fått svært gode kritiker.

KRISTENT LIVSSYN

- Vi oppnådde en skikkelig samstemt modus i studio, alle brikkene falt på plass etter to dager. Det klaffet virkelig, forteller Thomas om innspillingen av ep-en "Desperado", og den gode kjemien som er i bandet.

Det er svært viktig for både Silence The Foe og Desperado å spille live. På denne turneen tar de turen innom Oslo, Hamar, Sandnes og Bergen.

- Vi gir like mye på konsertene våre enten det er for to publikummere eller for en fullsatt sal, vi forsøker alltid å fremme noe positivt med musikken vår. Desperado og vi står sammen som venner om å gi alt, forteller Arnbjørn.


HARDT OG GODT: Silence The Foe gikk videre til Zoom-finalen. Men først skal Hamar, Sandnes og Bergen rockes. ( )

Medlemmene i Silence The Foe har et kristent livvsyn, men det betyr ikke at musikken de lager er gjennomsyret av kristne meninger.

- Vi skriver sanger om livet generelt, om livets opp- og nedturer. Musikken vår er preget av omstendighetene rundt oss. Vi er på ingen måte uten etter å preke, vi vil underholde. Silence The Foe har det først og fremst gøy på scenen, forklarer Arnbjørn på spørsmålet om i hvor stor grad bandets kristne livvsyn preger musikken.

Silence The Foe spiller en skarp blanding av punk og hardcore, Desperado spiller følelsesladet og desperat hardcore i samme gate som JR Ewing og Refused. Har du muligheten, anbefales det at du sjekker ut disse bandene.


DESPERADO: Et av de mest intense og energiske bandene du kan oppleve akkurat nå. ( )


Trond Anders Fossum

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind