Puls 07.10.03


( )


Jan Gunnar Hoff
In Town
Curling Legs
Distr.: Musikkoperatørene/Diskos

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Jan Gunnar Hoff - In Town (Kelkoo)

Søk etter Jan Gunnar Hoff: In Town på Amazon.com


Les også

Jan Gunnar Hoff: Magma (19.06.08)

Diverse artister: Distant Reports - Jazz From North Norway (17.05.01)KalenderJan Gunnar Hoff: In Town

Bodø-pianisten, komponisten og bandlederen Jan Gunnar Hoff har ved gjentatte anledninger vist et stadig større publikum at han er blant de største melodikerne både her hjemme og langt utenfor 12 milsgrensa. Samarbeidet med Pat Metheny i Molde for to år siden går det gjetord om fortsatt og med "In Town" kommer nok en bekreftelse på Hoff sitt mesterskap.

De som har fulgt godt med i norsk jazz har vært oppmerksom på Jan Gunnar Hoff siden midten av 70-tallet. Nesten uten unntak har han hatt base i Bodø og bevist både for seg sjøl og andre at det går an å være bosatt utenfor hovedstaden og tilhøre den ypperste kremen av norske jazzmusikanter. Helt fra starten av har Hoff vært opptatt av Melodien med stor M - han har ikke brydd seg nevneverdig om stadig skiftende trender - men stadig jakta på hvem han sjøl har vært og har ønska å være. Han har lykkes framifrå med foretaket sitt og kanskje bedre enn noengang med "In Town".

Jan Gunnar Hoff sier sjøl at denne innspillinga til en viss grad er inspirert av et besøk til New York. Han har blitt fascinert av storbypulsen og jeg synes han har greid å få med seg The Big Apples heftighet inn i musikken sin. I utgangspunktet kan jo det gå mange veier musikalsk - fra frijazz til straight hardtswingende saker. Hoff har valgt å følge sin egen linje med det melodiske reine og klare budskapet, men intensiteten har han likevel greid å få med seg i større grad ved denne anledninga enn tidligere.

Mye av årsaken til at uttrykket er enda meir foredla denne gangen er nok at kjernekvartetten Hoff har med seg er den samme som han har bragt til torgs i flere år og som bl.a. Pat Metheny blei overbegeistra for. Sopran- og tenorsaksofonisten Tore Brunborg - en mann vi av uforklarlige årsaker hører altfor lite til, bassisten Bjørn Kjellemyr og trommeslageren Audun Kleive, kler både musikken og Hoffs akustiske og elektriske tangentinstrumenter strålende. På en del av spora dukker også trompeteren Mathias Eick og Hoffs "sambygding", den utmerkede gitaristen Børge Petersen-Øverleir opp.

Sjøl om musikken har soleklare elementer av New Yorks trøkk og intensitet, så får vi også nydelige eksempler på Hoffs solokompetanse. Der treffer vi det andre ytterpunktet i Hoffs uttrykk: Den reflekterende, lyriske og svært uttrykksfulle klangvirtuosen. Spennet i hva og hvem pianisten, komponisten og bandlederen Jan Gunnar Hoff er, er stort og det aller meste av dette får vi møte på "In Town".


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.