Puls 26.09.03


( )


The Swing Pack
Urban Breeze
Tylden
Distr.: Bare Bra Musikk

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på The Swing Pack - Urban Breeze (Kelkoo)

Søk etter The Swing Pack: Urban Breeze på Amazon.com


Les også

KalenderThe Swing Pack: Urban Breeze

For et par år siden dukka det opp en ny skapning på den norske musikkscena: The Sinatra Songbook. Sekstetten tok for seg noe av musikken og sangene til Ol' Blue Eyes med vokalisten Ingar Kristiansen i ei framskutt rolle. Det gjorde de på et genuint og flott vis, men nå har de gått minst ett skritt videre og oppfølgeren inneholder blant annet fire originallåter. Da måtte nødvendigvis navnet på bandet forandres, men The Swing Pack forteller oss at slektskapet til Sinatra og vennene hans i The Rat Pack fortsatt er godt og nært.

Stadig nye generasjoner har blitt fascinert av musikken og utstrålinga til Frank Sinatra og vennene hans - til tider var de venner i alle fall - i The Rat Pack, Sammy Davis Jr. og Dean Martin. Musikere har alltid digget det hardtswingende uttrykket, men sangere har som oftest hatt altfor stor respekt for spesielt Sinatra til å ta opp den musikalske hansken.

Heldigvis har sanger, eller crooner som det ofte heter når dette stoffet blir presentert, Ingar Kristiansen lagt igjen mesteparten av respekten i garderoben. Sjølsagt er han en stor beundrer av unikumet Frank Sinatra, men han tør å ta tak i musikken og tilføre den sitt eget krydder.

Dessuten viser Kristiansen oss denne gangen at han er en mer enn anstendig tekstforfatter i denne standardlåt-tradisjonen. Han har skrevet fire tekster som hans venner i bandet har satt musikk til og kvinnen og kjærligheten blir omtalt slik disse evige temaene skal omtales - med respekt og.....kjærlighet.

Både de nye tekstene og den nye musikken er i den samme ånd som det resterende standardmaterialet - det sier sitt om kvaliteten på det guttene i The Swing Pack har levert fra seg på det området. Noe forteller meg at hvis Sinatra fortsatt hadde vært blant oss, så hadde han absolutt vurdert å ta opp en eller flere av låtene på repertoaret sitt. De har skjønt intensjonene med det Frankie Boy & Co holdt på med og har greid å løfte det inn i 2003 - de har sett bakover samtidig som de er her og nå.

Trompeter Eckhard Baur, trommeslager Torstein Ellingsen,
tenorsaksofonist Odd André Elveland, bassist Jens Fossum og pianist Anders Aarum - alle til enhver tid propert antrukket i dress og slips, må vite - passer dette uttrykket til bortimot perfeksjon; diskret tilstede, men med uhyre sterke solistiske bidrag når de blir kallet på.

Ni av de tolv låtene er spilt inn i studio i månedsskiftet juni/juli i år, mens de tre avsluttende - "(Love Is) The Tender Trap", "Guess I'll Hang My Tears Out To Dry" og "I Thought About You" - er spilt inn live på Rockefeller i februar med Kringkastingsorkesteret mer enn hjertelig tilstede. De to "bandene" kler både hverandre og musikken og sørger for en verdig avslutning av dette musikalske ballet.

The Swing Pack tar vare på og viderefører en stolt og flott musikalsk tradisjon og i Ingar Kristiansen har kongeriket fått en crooner av aller beste merke.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.