Puls 07.08.03


TRONDHEIMS FINESTE: Rest Of My Life skuffet ikke live. (Foto: www.trondheimhardcore.com)


Rest Of My Life & Desperado

Tips noen om denne saken


Les også

Diverse artister: Te Hælvete Me Aill Sammen! (18.03.05)

Jimbo Jones: s/t ep (05.01.05)

Dominic: Running With Scissors (29.09.04)

Desperado: Evacuation (02.09.04)

Brutal punk-aften (19.01.04)

Dobbel hardcoredose (10.11.03)

Trønderne kommer! (06.11.03)KalenderRest Of My Life og Desperado erobret Trysil

(Trysil/PULS): At Rest Of My Life var bra, det visste vi. Men Desperado? På deres første konsert kliner Desperado til og overlever et helt sjukt bra sett.

Det er et nytt band i byen. Desperado. På onsdag spilte de sin første konsert i Trysil, av alle steder. Og: Det er den beste debuten jeg noensinne har sett et band gjøre.

Etter en lang biltur gjennom bare skog, skog, skog kommer vi til Trysil. Til et rødt og folketomt hotell. Til en konsert vi seint vil glemme.

Rest Of My Life og Desperado er to av bandene fra den bare mer og mer spennende punk- og hardcore scenen rundt Uffa i Trondheim. Nå er de på turné sammen med Trysil som eneste stopp i Norge. Rest Of My Life ga for en liten stund tilbake ut et flott album.

Dette var mitt første møte med Rest Of My Life i konsertsammenheng. Det skal ikke bli mitt siste. Med to vokalister, en clean og en skrikende, to gitarer, bass, trommer og cello maner Rest Of My Life frem flotte stemninger. Rett og slett storslagen pop.

Dessverre fikk Rest Of My Life et altfor lite publikum. Når de drar på med sanger som "Sentiment; Ignorance" og "While Shhoting For Stars, I Shot My Foot" fortjener de et stort publikum. Vokalistene utfyller hverandre perfekt på scenen, og gir deg strålende bråkepop.

Et band som skriver så bra låter, og som spiller så bra live - for så lite folk, har virkelig en stor fremtid.

Desperado består av folk fra band som RIFU, Silence The Foe og Kalashnikov. Vokalist Thomas forteller at de dannet Desperado som en motvekt til RIFUs mer old school-aktige punk.

Tidligere i år slapp Kaospilot et mektig album. Og nå dukker altså Desperado opp. Onsdag i Trysil viser de at Kaospilot langt fra er det eneste bandet som kan spille frenetisk og aggressiv hardcore.

Joda, det finnes mange band som spiller hardcore av den typen. Et vilt tempo, skrikevokal og skarpe kanter. Og et sinnssykt sceneshow. Men det er svært få som fikser det på måten Desperado gjør det. Desperado er et av de tighteste og mest samspilte bandene jeg har sett på lenge.

Og dette var bandets første konsert. Hører du? Jeg tør nesten ikke tenke på hvor langt disse gutta kan nå. Og senere i sommer slipper de debutalbumet. Vi har fått et nytt fantastisk band.

Rest Of My Life og Desperado er en bra line up. Rest Of My Life med melodiøs og harmonisk bråkepop, Desperado med suggerende og intelligent, moderne hardcore. Disse bandene fortjener å spille på flere scener i Norge. For et stort publikum.

For å vri på et gammelt jungelord. Trondheim is the new loud. Doh.


Trond Anders Fossum

submit to redditSiste saker

Wallmans Oslo: Nå med svensker!

OPTIMIST: En hitparade uten sidestykke!

22: "...men rocken var ikke død!"

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind