Puls 26.06.03


TYPE O NEGATIVE: You are what you eat! (Foto: Odd Inge Rand)


Type O Negative

Tips noen om denne saken


Les også

Peter Steele (Type O Negative) er død (16.04.10)

Type O Negative: Dead Again (08.05.07)

Et tvers gjennom depressivt band (17.01.00)KalenderBombastisk Type O Negative

(Oslo/PULS): De har vært trofaste mot sitt norske publikum, og "Life Is Killing Me"-turnéen er intet unntak. Platen ble presentert med kun én låt på Rockefeller, mens resten ble en reise i backkatalogen til det tøffe goth-bandet.

Pete Steele er gothernes svar på Lemmy Kilmister. En høy, fæl autoritet av en fyr med en stemme som fikk asfalten til å sprekke i hele Torggata tirsdag kveld.

Bandet er tight nok, og selv om lyden var i overkant grøtete ble det en støyfull aften med mye bra goth. Årets skive Life Is Killing Me ble ikke ordentlig presentert før i andre ekstranummer-sett med sin "I Don't Wanna Be Me" men før vi var kommet så langt hadde goth-nostalgien skylt over oss i godt over én time.

"Wolf Moon", "Everyone I Love Is Dead" og "Love You To Death" er som klassikere å regne i Type O Negatives over 10 år lange platekarriere. De ble fremført med bandets majestetiske og monumentale sound, og man kaller ikke akkurat dette bandet pyser. Ellers som Steele sa det selv: So you're calling me a pussy? Well, you are what you eat...!

Låtene gikk mye inni hverandre, og det var ikke mye fred å få før Brooklyn-bandet hadde forlatt scenen for siste gang etter godt og vel 90 minutter. Da hadde de servert "My Girlfriend's Girlfriend", "World Coming Down" og "Black No. 1" med en autoritet som overgår mange andre.


Odd Inge Rand

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.