Puls 23.06.03


( )


Ole Reinlund
For Det Var Hit
Platearbeiderne
Distr.: MusikkLosen

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Ole Reinlund - For Det Var Hit (Kelkoo)

Søk etter Ole Reinlund: For Det Var Hit på Amazon.com


Les også

KalenderOle Reinlund: For Det Var Hit

Ole Reinlund har nådd den respektable alder av 37 år. Likevel er det nok ikke så mange som kjenner til tekstforfatteren, komponisten, pianisten, gitaristen og vokalisten Reinlund. Det bør det skje noe med nå. Reinlund har nemlig begått en debut-CD i grenselandet mellom pop og jazz som har mye ved seg.

Ole Reinlund kommer opprinnelig fra Karmøy i Rogaland. Til tross for at han har bodd på Finnsnes i Troms siden 1996, så er det ikke vanskelig å høre hvor han stammer fra - Reinlund synger på si uforfalska dialekt og her ligger også mye av kjernen til hva og hvem Ole Reinlund er musikalsk. Det er nemlig en ekthet over musikken og tekstene som gjør at vi ønsker Reinlund lykke til på veien: I godt voksen alder har han bestemt seg for å gjøre musikken til sin levevei.

Vil han lykkes med det? Det er titusenkronersspørsmålet og tipping er avgjort ikke en av mine sterke sider. Målt ut i fra hva han har å melde både som tekstforfatter, komponist, instrumentalist, vokalist og formidler så hadde det vært å håpe, men slik er som kjent ikke verden - alltid.

Ole Reinlund har en klar tanke bak det han holder på med. Tekstene hans har ei linje og en tråd i seg: Det dreier seg i stor grad om barn, oppvekst, inntrykk, lærdom - forhold mellom de minste og de voksne. Høres det veldig korrekt ut? Mulig det, men Reinlund har i motsetning til de fleste artister tatt med seg livet sitt og erfaringene sine inn i det han ønsker å formidle og til meg snakker han i alle fall.

Reinlund synger med ei varm stemme som han tør å gi luft og slik fungerer også tonespråket hans. Han har definitivt henta inspirasjon fra folk som Sigvart Dagsland og Bjørn Eidsvåg, mens en fremmedlandsk herre som Michael Franks høyst sannsynlig også har vært hjertelig tilstede underveis.

Sjøl med mange inspirasjonskilder har Reinlund på sitt neddempa vis greid å skape seg sin egen lille toneverden. Det aller meste dreier seg om ballader - det kler tekstene og framføringene hans best - og når han omgir seg med et stjernekomp som sjøl Chick Corea fikk hakeslipp av, Håkon Mjåset Johansen på trommer og Steinar Raknes på bass, så sier det seg sjøl at det må bli et smakfullt musikalsk resultat av det. Stian Carstensen på trekkspill, Tore Johansen på trompet og flügelhorn, Frode Nymo på altsaksofon, Benedicte Swendgaard på koring og Vamps Torbjørn Økland på gitar, gjør alle sitt til at dette blir et vakkert og personlig visittkort fra en voksen debutant i grenselandet mellom pop og jazz.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.