Puls 04.04.03


( )


Legotrip

Appetite For Construction

Glamfish Productions

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Legotrip
- Appetite For Construction
(Kelkoo)

Søk etter Legotrip
: Appetite For Construction
på Amazon.com


Les også

KalenderLegotrip: Appetite For Construction

Organisk chill out - er det noe som heter det? Triphop med human touch? Halvakustisk elektronika? Legotrip vil være triphop, lounge, drum n'bass, house... alt på en gang. Samtidig som de ikke steller med sampling. Oppå det hele er de på sett og vis et jazzband, siden resultatet i høy grad er avhengig av improvisasjon. I studio.

De kommer fra Sandefjord og Bærum og litt forskjellige steder rundt forbi, men har base i Oslo. Harald Sandø synger, Andreas Haddeland spiller gitar, Helge Jørgensen har hånd om diverse klaviaturer, Knut Dalbakk trakterer bassen, mens Anders Damås slår trommer.

Ikke alt for onde tunger vil ganske umiddelbart spørre hva som er vitsen. Her har menneskeheten først brukt noen timer på å få maskiner til å låte som instrumenter - og nå skal altså fem nordmenn gjøre sitt beste for å få instrumentene til å låte som maskiner...? Bakvendtland?

Neida, og strengt tatt er det vel ganske mange etter hvert som har gjort forsøk i samme leia, selv om Legotrip virker temmelig konsekvent i sitt valg av organiske instrument.

Legotrip er altså ikke som alle andre triphop'ere. De skaffer seg sitt eget utrykk, ikke minst fordi vokalisten Sandø improviserer minst like mye som de andre i bandet. Dette er ikke ferdigsydde låter, der Sandø synger vers og refreng - for så å overlate garnityren til instrumentalistene.

Albumet låter enhetlig. Likevel er låtmaterialet til dels veldig uensarta. Svært mye er er fritt og svevende, mens f.eks. "When I Got You" bygger på et rock-groove både Miles Davis og Jimi Hendrix ville følt seg hjemme i.

"Everything Is..." er mer James Brown, men la ikke disse referansene lure deg til å tro at Legotrip er noe slags stå-på band. For det er de definitivt ikke.

Best liker jeg komposisjonen de har kalt "Couch", en slentrende sak der Knut Dalbakk bevisst har stemt bassen sin out of tune.

Som du vel forstår; Legotrip gjør mange kule ting, og er vel verdt et NB!


( )


Arild Rønsen

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.