Puls 28.01.03


( )


Mads Vinding - Jacob Fischer
Over The Rainbow
Cope Records
Distr.: MusikkLosen

Tips noen om denne saken

Sammenlign pris på Mads Vinding - Jacob Fischer - Over The Rainbow (Kelkoo)

Søk etter Mads Vinding - Jacob Fischer: Over The Rainbow på Amazon.com


Les også

KalenderVinding - Fischer: Over The Rainbow

Det er ikke lenge siden vi støtte på den usedvanlige danske bassisten Mads Vinding i et mesterlig duosamarbeid med basskollega Jesper Lundgaard. Nå viser det seg at godeste Vinding faktisk har flere venner og her møter vi han i nok et utsøkt strengemøte, denne gangen med gitaristen Jacob Fischer.

Jeg tror det har noe med folkeslaget å gjøre. Med det mener jeg at jeg tror jeg kan høre at det er dansker som spiller her, til tross for at det er instrumentalmusikk vi har med å gjøre. Musikken er nemlig i besittelse av en slik varme og livsbejaenhet som få om noen andre enn dansker virker som om de nesten er født med.

Det Mads Vinding og Jesper Lundgaard kunne gi oss med sine åtte strenger, to basser, kreative hjerner og særdeles kvikke og smakfulle fingre, er også 54 år gamle Vinding og 35 år gamle Jacob Fischer i stand til å gi oss.

Det musikalske budskapet blir på mange vis det samme. Sjølsagt er dette et kammermusikalsk visittkort og som med all kammermusikk av klasse så er alt gjort med den største finfølelse og fingerspitzgefühl - bokstvelig talt.

De to stjernemusikantene utfordrer og inspirerer hverandre på et lunt (det da være et dansk ord) og intimt vis. De vet tydeligvis hva som skal til for at både den andre og ikke minst duoen skal bli så bra og så smakfull som mulig.

Repertoaret er tildels originalt: "Waltz In A Minor" av Frederic Chopin, "Jeg Ser De Bøgelyse Øer" av Thorvald Aagaard og den britiske folkemelodien "Dannyboy" og tildels tradisjonelt: "Mash (Suicide Is Painless", "All God's Children Got Rhythm", "Over The Rainbow", "Softly As In A Morning Sunrise", "Love For Sale", "Polkadots And Moonbeams" og "Come Rain Or Come Shine". Uansett tilfører de to materialet store doser personlighet og gjør sitt til at musikken puster - den lever faktisk!

Opp gjennom årene har jeg vært så heldig å få treffe på Mads Vinding i en rekke musikalske settinger. Uten unntak har han med sin gutteaktige sjarm, sin enorme musikalitet og sin fantastiske teknikk greid å holde på min interesse. Det greier Vinding og Fischer på alle slags vis også ved denne anledninga.


( )


Tor Hammerø

submit to redditSiste saker

Lars Kolberg: Sort Blod

Summoning: With Doom We Come

Westhagen: Time To Leave Things Behind

Deep Purple: De gamle er fortsatt eldst!

Fremmed Rase: «Det e’ så varmt inn hær!»

Løkki: Hva norsk musikk trenger akkurat nå.